Το soundtrack στη συνέχεια του Austin Powers: International Man of Mystery, είχε μια δύσκολη αποστολή. Να ξεπεράσει ένα εξαιρετικά καλό και προσεγμένο προκάτοχο, χρησιμοποιώντας μια συνταγή η οποία έχει πολλάκις αποτύχει.

Αυτή τη φορά οι παραγωγοί Guy Oseary και Danny Bramson επέλεξαν τη λύση των διασκευών κάποιων κλασικών κομματιών, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία σε άλλους σύγχρονους stars πλέον να δοκιμάσουν την τύχη τους με παρόμοιας αισθητικής νέα tracks.

Η συνεχεια της δοκιμασμένης συνεργασίας Costello και Bacharach (βλ. περσινό "Painted From Memory") δεν εκπλήσσει, αλλά ούτε είναι και απογοητευτική. Το κομμάτι όμως που τα καταφέρνει, είναι το trippy Beautiful Stranger, με mellotron, έγχορδα, harpsichord, φλάουτα και λίγο από Doors αισθητική. Α, ναι ξέχασα να σας πω ότι το ερμηνεύει η πρόσφατα αναγεννηθείσα (goth πέρυσι, ψυχεδελική φέτος), Madonna, με τη βοήθεια του κορυφαίου William Orbit στη δημιουργία της κατάλληλης ατμόσφαιρας.

Αλλά και το γνωστό Buggin, από τους Flaming Lips (το group που κάνει τον αρχισυντάκτη μας να σκάει χαμόγελα και μόνο στο άκουσμα του ονόματός του) ανήκει στα κομμάτια που δίνουν αξία στη συγκεκριμένη συλλογή.

Οση αξία όμως προσδίδουν τα προαναφερόμενα, άλλη τόση αφαιρούν όλα τα υπόλοιπα. Η αναβίωση του "Time of the Season" των Zombies, από τους Big Blue Missile και Scott Weiland (στα φωνητικά) με industrial περάσματα, είναι επιεικώς αδιάφορη, οι REM καταφέρνουν να χάσουν το fun του Tommy James στο "Draggin' the Line", και o Lenny Kravitz απ'την άλλη, δε λέω, τραγουδά με ψυχή, αλλά και πάλι δεν μπορεί ούτε κατά διάνοια να πιάσει τους Guess Who στο "American Woman".

Oι Green day κάνουν ένα διάλειμμα από το radio-friendly punk για λίγο κλασικό spy-surf στο "Espionage" (όχι και άσχημο, αλλά ποια η συμμετοχή τους όταν άλλοι παίζουν τους βασικούς ρόλους, δεν κατάλαβα), ενώ για το "Just the Two of Us" η αλήθεια είναι ότι δεν άντεξα να το ακούσω όλο, όπως και πολλά από τα κομμάτια της φιλόδοξης κατα τ'αλλα συλλογής.

Σίγουρα δεν είναι άκουσμα για βασανιστήρια, αλλά προσωπικά δεν θα το πρότεινα...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured