Το "Out Of Tune" είναι το δεύτερο album των Mojave 3, οι οποίοι προέκυψαν από τις στάχτες των Slowdive και των Chapterhouse. Οι Slowdive, ήταν της ίδιας συνομοταξίας με συγκροτήματα όπως οι My Bloody Valentine και οι Ride... Κι όμως τίποτα στη νέα μπάντα δεν θυμίζει τις δουλειές των πρώτων. Απολύτως τίποτα...

Αυτό είναι κάτι που το είχαμε διαπιστώσει από το ντεμπούτο τους, το Ask Me Tomorrow, που κυκλοφόρησε το 1996, και φανέρωσε την αλλαγή στάσης προς το θόρυβο. Πλέον η μελωδία δεν χάνεται στο fuzz, είναι περισσότερο απλή (προσοχή: όχι απλοϊκή), καθαρή και... ήρεμη.

Ακόμα και τα φωνητικά των Neil Halstead και Rachel Goswell, είναι περισσότερο "γυμνά" για να ταιριάξουν με το παρόν ακουστικό, folk rock που αρέσκονται να παίζουν τώρα.

Και τέλος οι στίχοι: Περισσότερο ευθείς και λιγότερο αινιγματικοί. Ισως δεν αποφεύγουν κάποια κλισέ, αλλά δεν στερούνται και έξυπνων λεκτικών συνδυασμών.

Στο Out Of Tune θα βρείτε πολλές ακουστικές κιθάρες και όμορφες αρμονίες που πλαισιώνονται από εκκλησιαστικό όργανο. ΔΕΝ θα βρείτε μπουκωμένη και ψευτο-φιλόδοξη παραγωγή, που συνήθως χρησιμεύει για να καλύψει την αδυναμία των συνθέσεων. Τα πάντα είναι ήρεμα εδώ, και ακόμα και οι slide κιθάρες εξυπηρετούν τη μελαγχολική και γλυκειά ταυτόχρονα διάθεση που προσπαθεί να συντροφεύσει η μουσική τους.

Το "Out Of Tune" δεν ακούγεται με παρέα. Αν λοιπόν σκοπεύετε να ξοδέψετε κάποια μοναχικά απογεύματα σε κάποια ερημική παραλία ή να χαζέψετε από κάποια νησιώτικη βεράντα τον ήλιο που δύει παρέα με ένα ποτάκι, κρατήστε στο μυαλό σας τον ήχο των Mojave 3.

Ισως σας φανεί ότι έχει ξαναφτιαχτεί χιλιάδες φορές, ίσως σκεφτείτε ότι αυτό είναι το πρώτο album της 4AD που θα το άκουγε και η μαμά σας, ίσως δεν ξετρελαθείτε με τους στίχους, αλλά στην τελική, μια φορά αφήστε τη μουσική να περάσει από την ψυχή και μόνο...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured