Έχοντας ήδη δώσει τα διαπιστευτήριά τους ως ενδιαφέρουσες νέες πένες της ελληνικής λογοτεχνίας, ο Θανάσης Χειμωνάς και ο Δημήτρης Σωτάκης αποφάσισαν να εκφραστούν δημιουργικά και μέσω της μουσικής. Κάτω λοιπόν από το όνομα Snob μας προσφέρουν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά, με έναν τίτλο που επιχειρεί να εντυπωσιάσει: Kings, Queens & TV Stars.

Κινούμενοι σε μια γκάμα ήχων της δεκαετίας του 1980, οι Snob φτιάχνουν τραγούδια με έντονα synth pop, new wave, pop και disco στοιχεία. Έτσι, θα ακούσετε όμορφες μελωδίες (“Nice Lives”), δυναμικά χορευτικά κομμάτια (“TV Star”), κιθαριστικούς ρομαντισμούς (She’s An Angel”), ατμοσφαιρικές μπαλάντες (“Days”), electro pop ρυθμούς (“King Of The 4th Day”) και μια ενδιαφέρουσα διασκευή στο “Wild Boys” των Duran Duran. Η τελευταία αναφορά έρχεται να επιβεβαιώσει τόσο την αγάπη όσο και την εμμονή του ντουέτο με τη δεκαετία του 1980.

Γράφω για εμμονή, γιατί μπορεί η προσέγγιση των Snob να διαθέτει αρκετά αξιοπρόσεχτα στοιχεία και να ενδύεται ένα πιο σύγχρονο περίβλημα, δεν ξεφεύγει όμως ούτε εκατοστό από τον ηθελημένο ή αθέλητο φόρο τιμής που αποτίνουν στους Depeche Mode, στους New Order, στους A-Ha, στους Spandau Ballet και φυσικά στους Duran Duran. Κατά συνέπεια, οι όποιες καλές συνθετικές ιδέες καταποντίζονται κάτω από την έλλειψη φαντασίας και ευρηματικότητας. Γι’ αυτό και η jazz εκδοχή του “Junior Queen” φαντάζει διαφορετική σε ένα σύνολο που δεν διαπνέεται από πρωτοτυπία.

Αν σας ενδιαφέρει ο συγκεκριμένος ήχος ή θέλετε να κάνετε ένα 1980s πάρτυ, μάλλον θα περάσετε καλά με το Kings, Queens & TV Stars των Snob. Το άλμπουμ δεν επιδιώκει άλλωστε κάτι περισσότερο, αρκείται στο να αποτελέσει ένα καλοφτιαγμένο αποτέλεσμα με βάση τα παραπάνω πρότυπα. Ωστόσο, λίγο η έντονη μελωδικότητα αρκετών τραγουδιών και λίγο οι προαναφερθείσες ενδιαφέρουσες συνθετικές ιδέες, σε αφήνουν με την υποψία ότι ίσως οι Snob μπορούν και για κάτι καλύτερο από το να κάνουν το κέφι τους. Γιατί, ως έχουν τα πράγματα –και με βάση την πληθώρα αξιόλογων αγγλόφωνων καλλιτεχνών στις μέρες μας– το πιο πιθανό είναι να προσπεραστεί με αδιαφορία η παρούσα προσπάθειά τους.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured