Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Ένα νέο φεστιβάλ της πόλης, αυτό του ραδιοφωνικού σταθμού En Lefko 87.7 κάνει το ντεμπούτο του με headliners τους Archive ενώ στο line up φιγουράρει μια από τις μεγαλύτερες «ανακαλύψεις» του σταθμού και μια μεγάλη ελπίδα της  σύγχρονης sophisticated pop, η 29χρονη τότε Jessie Ware που με το φρέσκο, ταξιδιάρικο και super catchy hit της “Wildest Moments” κέρδιζε τις εντυπώσεις, τη μία μετά την άλλη. Όσο «καλό μάτι» όμως κι αν μπορούσε να διαθέσει κάποιος τότε δύσκολα θα μπορούσε να προβλέψει την ονειρεμένη disco pop ντίβα που στην οποία θα μεταμορφωνόταν η Jessie Ware μέσα στη δεκαετία που ακολουθούσε. Μια μεταμόρφωση που ολοκληρώθηκε κατέστη κάτι παραπάνω από σαφής με το εξαιρετικό album What’s Your Pleasure? στις αρχές του 2020 που λίκνισε και χόρεψε τα μυαλά των κλεισμένων στα σπίτια τους ελέω καραντίνας dance kids και απέδειξε περίτρανα το potential του στις πρώτες μεταπανδημικές εμφανίσεις της Jessie Ware με αποκορύφωμα το περσινό της show στο Primavera.

Αν το What’s Your Pleasure? ήταν το breakthrough της Βρετανής καλλιτέχνιδας που ξεκλείδωσε τον δρόμο της προς την παγκόσμια αναγνώριση και συνεργασίες όπως αυτή με την Kylie Minogue στο album Disco της τελευταίας το 2021 το διάδοχο πέμπτο της album That!Feels Good! είναι το sequel που εδραιώνει το momentum της Jessie Ware και φαίνεται να την απελευθερώνει από το άγχος της συνέχειας, της προόδου, του επόμενου μπαμ. Αν και σαφώς δεν διαθέτει τον υφολογικό πλούτο, την ποικιλία και τη φρεσκάδα  του προκατόχου του, ενώ παράλληλα στερείται και του αβαντάζ της έκπληξης -μιας και ό, τι υπάρχει εδώ εύλογα μπορείς να το περιμένεις από την πρωταγωνίστρια του What’s Your Pleasure?- το That!Feels Good! είναι όνομα και πράγμα, εκλύει τη δικιά του ευφορία στα ακουστικά σου και σε στέλνει με συνοπτικές διαδικασίες στην πιο κοντινή local disco για κοκτέιλ και χορό.

Πανέξυπνα εμπροσθοβαρές το That! Feels Good! κλέβει καρδιές και κούνημα με το καλημέρα με ένα back-to-back φωτιά που επελαύνει μέσα από άψογα εκτελεσμένα και ενσωματωμένα «χρυσά» references των αντίστοιχα χρυσών εποχών της funk και της disco. Το ομώνυμο “That Feels Good” έχει εκείνη την άχαστη γεμάτη γκρούβα μπασογραμμή που σε κάνει να ψάχνεις τον Stevie Wonder στο δωμάτιο ενώ το lead single “Free Yourself” που ακολουθεί είναι κυριολεκτικά και μεταφορικά η ναυαρχίδα του album ένα εθιστικό piano driven dance anthem με όλη τη στόφα του κλασσικού και ίσως η πιο Donna Summer στιγμή του new age disco κύματος των τελευταίων χρόνων. Δύο άριστα tracks από την αρχή μέχρι το τέλος, ισορροπημένα και σαγηνευτικά μέχρι την παραμικρή τους λεπτομέρεια που θα μπορούσαν κάλλιστα να θεωρηθούν «όλος ο δίσκος» - χωρίς αυτό να σημαίνει ότι στα υπόλοιπα 8 tracks του Τhat! Feels Good! που κυλάνε κάπως πιο αναμενόμενα μουσικά μέσα σε μια θάλασσα αισθησιασμού και ερωτικής έξαψης (βλέπε “Freak Me Now” και “Shake The Bottle”) δεν βρίσκονται και κανα δυο ακόμα καθόλα αξιόλογες στιγμές όπως το πιο υβριδικό, λοξοκοιτάζον προς την indie dance πλευρά της πίστας “Beautiful People” και το soulful “These Lips” που κλείνει τον δίσκο. 

Απενεχοποιημένο και ηδονικό, uplifting και σχεδόν απόλυτα χορευτικό, βουτηγμένο στη funk, τη disco και τη soul που μάλλον δεν θα πάψουν ποτέ να κουβαλάνε στις πλάτες τους τα dancefloors αυτού του κόσμου, το That! Feel Good! είναι ο δίσκος με τον οποίο η Jessie Ware φαίνεται να έχει βολευτεί πολύ καλά στους καναπέδες των clubs και των disco απολαμβάνοντας το γεγονός ότι τα τραγούδια της είναι αναπόσπαστο μέρος της δισκοθήκης των DJs που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να αγνοήσουν τον disco βραχίονα ενός καλού χορευτικού προγράμματος. Just remember: Pleasure is a right”, τραγουδάει δηλωτικά η Ware συμπυκνώνοντας το μήνυμα του πρόσφατου δισκογραφικού διπτύχου της και έχει απόλυτο δίκιο. Η ίδια μοιάζει να το έχει εμπεδώσει καλά και να το απολαμβάνει και αυτό επιθυμεί και δι’ημάς.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured