Μπορεί ο Hamish Hawk να κυκλοφόρησε αυτόν τον μήνα τον τρίτο δίσκο της καριέρας του, ωστόσο οι συστάσεις μάλλον επιβάλλονται. Κι αυτό γιατί παρά τις πρότερες κυκλοφορίες του, ο Σκωτσέζος μουσικός παρέμεινε για χρόνια στο περιθώριο της βρετανικής αγοράς, με απειροελάχιστη κάλυψη από τα media. Από το τέλμα τον έβγαλε η αυξανόμενη πέραση του single “The Mauritian Badminton Doubles Champion, 1973” κατά τη διάρκεια του 2021 και της επόμενης χρονιάς, «αναγκάζοντας» τον μουσικό Τύπο της πατρίδας του να ασχοληθεί με τις επόμενες κινήσεις του.

Κάπως έτσι λοιπόν φτάσαμε στο Angel Numbers, μια συλλογή από 12 ωραιότατα, ως επί το πλείστον, κομμάτια με ηχητικές ρίζες που εκτείνονται από τις παρυφές των 1980s και τον solo Morrissey, μέχρι τα 1990s και τους Divine Comedy, αλλά και τα 2000s –κυρίως τα 2000s βασικά– αντλώντας έμπνευση από μια σειρά indie rock συγκροτημάτων της εποχής. Το “Think Of Us Kissing”, που έχει εξελιχθεί στο δημοφιλέστερο κομμάτι του δίσκου, μοιάζει βγαλμένο μέσα από το Sams Town των Killers (2006). Το “Elvis Look-alike Shadows”, προσωπικό αγαπημένο,  «φωνάζει» My Morning Jacket και άλλες συναφείς μπάντες της σκηνής εκείνης. Το ανθεμικό “Dog-eared August” κλείνει το μάτι στους White Lies των πρώτων ημερών. Το “Once Upon an Acid Glance” πάλι, που ανοίγει τον δίσκο εξαιρετικά, ίσως θυμίσει σε κάποιους τoν Patrick Wolf –τουλάχιστον στις λιγότερο θεατράλε στιγμές του.

Όλα τα κομμάτια του δίσκου λίγο πολύ κουμπώνουν πάνω σε κάτι γνώριμο˙ άλλοτε εύκολο να προσδιοριστεί, άλλοτε όχι τόσο, η αίσθηση του déjà vu όμως είναι εκεί. Κάτι το οποίο προφανώς αποδυναμώνει την ακρόαση, τουλάχιστον για όσους πατούν το play σε νέους δίσκους προσβλέποντας σε κάτι παραπάνω από ηχητικό “comfort food”  που θα τους τσιγκλίσει τους υποδοχείς της νοσταλγίας.

Από την άλλη, είναι αδύνατο να παραβλέψεις τον παράγοντα απόλαυση όταν έχεις έναν δίσκο τόσο πυκνό σε αξιομνημόνευτες μελωδίες, με τα μισά του κομμάτια να ακούγονται σαν υποψήφια singles. Μιλάμε για καλογραμμένα, στρόγγυλα, ολοκληρωμένα κομμάτια, όμορφα ενορχηστρωμένα και γεμάτα με hooks που ενδεχομένως θα ζήλευαν μπάντες και τραγουδοποιοί άλλων κυβικών.

Εκεί ακριβώς είναι που κερδίζει το παιχνίδι ο Hamish Hawk στο Angel Numbers και αυτός είναι ο λόγος που θα ψαρέψει ακόμα περισσότερους ακροατές τους επόμενους μήνες. Κι αν σε επόμενο δίσκο πάψει να καταχράται την ασφάλεια του οικείου, ίσως να έχει μέλλον που αυτή τη στιγμή ούτε τολμά να φανταστεί.

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured