Δεν ξέρω πόσες χιλιάδες φόβοι και φοβίες μπορεί να μαστίζουν το κοφτερό μυαλό της Sia Furler, αλλά στο φετινό της άλμπουμ ακούγεται πιο σίγουρη από ποτέ· και μοιάζει μάλιστα να επενδύει λιγότερη προσπάθεια να κρατήσει σώας τας φρένας της και περισσότερη στο να περιχαρακώσει την εικόνα της σαν τραγουδοποιός μεγάλων επιτυχιών. 
 
Δυστυχώς, δεν ξέρει ακόμα αν θέλει να είναι προκλητική, σέξι, φιλολό, αέρινη, δροσερή, girl next door, εξωγήινη, meta-pop ή ό,τι άλλο μπορεί να παριστάνει. Έτσι, το αποτέλεσμα γυρίζει μπούμερανγκ και αφήνει στο άλμπουμ τη ρετσινιά του «άνισου». Τις εμμονές των παραγωγών, όπως πάντα, τις πληρώνουν τα τραγούδια.
 
Πάντως είναι γεγονός πως η Sia, αν και επιβιώνει σε συμπληγάδες από ανταγωνιστικά ονόματα τα οποία ποντάρουν σε σεξουαλικές πόζες, ακούγεται  (στα αυτιά μου τουλάχιστον) πιο νεανική και χυμώδης από οποιαδήποτε trendy φατσούλα στο εξώφυλλο του Billboard. Καταφέρνει μάλιστα να ενσωματώσει στον ήχο της το σήμερα και το αύριο της ηλεκτρονικής ποπ, χωρίς να επικοινωνεί ούτε στιγμή κάτι σοβαροφανές και αγέλαστο. Στο 1000 Forms Of Fear δημιουργεί λοιπόν μία απροσδόκητη μίξη της παραδοσιακά ρομαντικής synth pop και του φουτουριστικού dance ήχου. Το άλμπουμ της (όπως και το κεφάλι της νομίζω) εσωκλείει μία εγγενή κόντρα: της μουσικής που είναι φτιαγμένη για να καταναλωθεί απ’ το τσαρτόπληκτο κοινό των mainstream ραδιοφώνων και αυτής που θέλει να περισώσει τη φθίνουσα πορεία της σοφιστικέ ποπ.
 
Αναμφισβήτητα, περιλαμβάνονται εδώ τραγούδια μοντέρνα, φτιαγμένα με σασπένς και αιχμή –όπως το λ.χ. το "Elastic Heart" (με τη βοήθεια του Weeknd) ή το φρενήρες "Free The Animal". Υπάρχουν όμως και κάμποσα που μοιάζουν συναισθηματικά αποσυναρμολογημένα, ενώ η Sia το χάνει ανά περιστάσεις, κυρίως όταν μιμείται την ένρινη ηδυπάθεια της Rihanna. Τουλάχιστον η ίδια διαθέτει έναν συναισθηματισμό που τη διαχωρίζει από τον ρόλο της ξεσηκώστρας των μπαρ.
 
Όπως και να έχει, στο δικό μου βιβλίο έχει καταχωρηθεί για πάντα σαν η φωνή που ερμήνευσε το "Breathe Me" στο φινάλε του Six Feet Under, οπότε δεν θα την κακοκαρδίσω. 
 

{youtube}2vjPBrBU-TM{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured