Θα προσπαθούσα να πείσω ακόμα και τον γιο μου να ξοδέψουμε ένα Σαββατοκύριακο (τουλάχιστον) με τα αδέλφια Curt & Cris Kirkwood, τον εξ αρχής πυρήνα των Meat Puppets δηλαδή. Τώρα που δεν κάνουν αγώνες ταχύτητας στην έρημο σε ακίνητο τοπίο (δεν ξέρω αν με καταλαβαίνετε…), θα είχαν στα σίγουρα να μας πουν πολλές διασκεδαστικές ιστορίες. Μπορεί να μη γράφουν πια μετανιτσεϊκούς στίχους –σαν εκείνο το «Μια μέρα κοίταξα τον εαυτό μου στον καθρέφτη και του είπα "συμπεραίνω ότι είσαι η κόρη μου/ίσως έχουμε κάτι να συζητήσουμε"»– διατηρούν όμως ακόμα δύο βασικά στοιχεία του λόγου τους, καθώς κατέκατσε και ο κουρνιαχτός και το λεβιέ των ταχυτήτων (δεν ξέρω και πάλι αν με καταλαβαίνετε…) αλλά και η υποψία της μεγάλης επιτυχίας στις παρυφές του grunge –όταν η μπάντα είχε ήδη εκδώσει τα αριστουργήματά της: το χιούμορ και την ακατάπαυστη κυνικότητα. Όσο για τον ήχο του Rat Farm, οι Meat Puppets ακολουθούν εκείνο το σαν διαφήμιση μότο «αυτόν ξέρετε, αυτόν εμπιστεύεστε».

Κάτι βέβαια που επιθυμεί και το κοινό τους: οι Meat Puppets διαθέτουν ισχυρότατη fan base στους 35+ (γνωρίζω εκ των έσω το παλιό τους fan club), για την οποία αποτελούν τους μεγαλύτερους ήρωες του desert rock. Ναι, ίσως πιο πολύ κι από τους Giant Sand ή τους Thin White Rope, διότι υπήρξαν πιο συμμαζεμένοι και fuzz από τους πρώτους και πιο παρτάλια από τους δεύτερους. Είναι λοιπόν λογικό ότι οι πιστοί δεν θα τους ήθελαν να ξεστρατίσουν από το γνώριμο φαζαρισμένο μετα-φολκ country αμάλγαμα με τα στακάτα (δίχως πολλές φιοριτούρες) τύμπανα. Στο Rat Farm κυριαρχούν ακριβώς αυτά τα χαρακτηριστικά, με μια αναπάντεχη όμως επιρροή/επίδραση. Πόσες φορές να άκουσε άραγε Led Zeppelin ο Curt Kirkwood πριν αρχίσει να γράφει το "Again" (και ειδικότερα τη γέφυρά του) ή το βασικό ριφ του "Sweet";

Χωρίς λοιπόν ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις σε όσα ήδη ξέραμε, οι Meat Puppets επιστρέφουν με έναν δίσκο πολύ καλύτερο από το προπέρσινο Lollipop. Μπορεί να μην τους ανεβάζει στα πάλαι ποτέ ταβάνια το Rat Farm, θα πιάσετε όμως πιστεύω εαυτόν να κουνάει με κέφι το κεφάλι = με ένα όμορφο χαμόγελο παλιάς freak-out λογικής (και πάλι βέβαια αναρωτιέμαι αν με καταλαβαίνετε, αγαπητοί…).

 

 

{youtube}c2asWp_nA6Q{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured