Εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία ο Richard Buckner είναι πιστός στο ραντεβού του με τη δισκογραφία, κυκλοφορώντας συνεχώς δίσκους που ομολογουμένως διαθέτουν την αναγκαία ποιότητα για να πρέπει να τους ανακαλύψεις.

Από την άλλη πλευρά ο πιο γνωστός στο ευρύ κοινό Jon Langford, ιδρυτής των Mekons, είναι ακόμα ενεργός και ας έχουν περάσει περίπου είκοσι χρόνια από τη δημιουργία της μπάντας από το Leeds.

Οι δυο τους ηχογράφησαν τα οχτώ από τα εννέα αποσπάσματα του εν λόγω δίσκου το 2002 και πέρυσι τα κυκλοφόρησαν στην εταιρεία του Langford (Buried Treasure), ενώ το “Sir dark invader versus the fanglord” βρήκε διανομή στην Ευρώπη μέσω της γαλλικής Fargo, που εδώ και λίγα χρόνια αποτελεί το ευρωπαϊκό σπίτι του Buckner.

Το αποτέλεσμα της συνεργασίας είναι πράγματι αρκετά ενδιαφέρον διότι και οι δύο μουσικοί δείχνουν να ενώνονται αρμονικά και ο καθένας τους να δίνει το καλύτερο εαυτό σε αυτό το split album. Και κάτι τέτοιο γίνεται πρώτη φορά εμφανές μόλις στο εναρκτήριο ‘Rolling of the eyes’, ένα νευρώδες σύννεφο από κιθάρες με αναγκαία ξεσπάσματα κατά τη διάρκειά του.

Σημειώστε επίσης το cool και ελαφρώς ταξιδιάρικο instrumental ‘From attic to basement’, το κορυφαίο απόσπασμα του δίσκου ονόματι ‘Torn apart’ και το μελωδικό closing track ‘Do you wanna go somewhere?’.

Και ενώ οι πρώτες καλές κυκλοφορίες του 2006 είναι ήδη έτοιμες προς ακρόαση, εγώ επιμένω στη συγκεκριμένη συνεργασία. Κάτι δεν δείχνει άραγε αυτό;

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured