Εμπλουτισμένη με τέσσερα bonus tracks επανακυκλοφορία ενός από τα ιστορικότερα albums του folk rock κινήματος, της πρώτης-πρώτης δισκογραφικής συνεύρεσης μεταξύ του David Crosby, του Stephen Stills και του Graham Nash (1969). Στην εποχή του χαρακτηρίστηκε ως και αριστουργηματικό, κι αυτό γιατί παρ’ όλο που οι τρεις δημιουργοί του είχαν ήδη θητεύσει σε groups όπως οι Buffalo Springfield, οι Hollies ή οι Byrds κατάφεραν να καταθέσουν μια φρέσκια ηχητική πρόταση, η οποία βασιζόταν στην καταπληκτική τους τριφωνία και δεν θύμιζε παρά ελάχιστα το παρελθόν τους.

Παρά τα τόσα χρόνια που κύλησαν από τότε το album έχει διατηρήσει σε μεγάλο βαθμό τη γοητεία του, αν και πλέον έχουμε την πολυτέλεια να γνωρίζουμε πως το supergroup κυκλοφόρησε στη συνέχεια και πιο άρτιες δουλειές, ιδιαίτερα όταν ένωσαν τις δυνάμεις τους με τον Neil Young. Τραγούδια πάντως σαν τα “Pre-Road Downs”, “Lady Of The Island” ή “Helplessly Hoping” δεν έχουν χάσει τη λάμψη τους και είναι ακόμα ικανά να συγκινήσουν.

Τα bonus tracks δεν προσθέτουν ούτε αφαιρούν κάτι. Καθώς οι Crosby, Stills και Nash δεν είχαν περισσευούμενα τραγούδια από την αρχική ηχογράφηση, πρόκειται στην ουσία για κάποια demos. Τα οποία είναι καλοδεχούμενα, δεν λέω, μπορείτε όμως κάλλιστα να βρείτε π.χ. το “Do For The Others” σε μια κανονική εκτέλεση στο πρώτο σόλο album του Stephen Stills ή να ακούσετε το “Everybody’s Talkin’” του Fred Neil και σε καλύτερες διασκευές.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured