Πρωτοπόρος της πειραματικής ηλεκτρονικής σκηνής και συνιδρυτής της αυστριακής εταιρίας Mego, της οποίας η αισθητική έχει ταυτιστεί με παρόμοιες ηχητικές ακροβασίες, ο Peter Rehberg ή Pita επιστρέφει μετά από πολλές συνεργασίες και άλλες μουσικές περιπέτειες στις προσωπικές του ηχογραφήσεις με τον τρίτο δίσκο του Get Down.

Σίγουρα δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε τίποτα άλλο από έναν συνδυασμό περίεργων ήχων, samples που έχουν περάσει από χιλιάδες φίλτρα, τυχαίου θορύβου και άλλων ψηφιακών κόλπων που μπορούν να κυμαίνονται από την απόλυτη σιωπή μέχρι των ολοκληρωτικό θόρυβο.

Μακριά από τις κοινότυπες μουσικές δομές, ο Pita και η υπόλοιπη παρέα της Mego, ακολουθούν ένα διαφορετικό μουσικό μονοπάτι, το οποίο μπορεί να ξενίζει τον νέο ακροατή, αλλά στη συνέχεια αποδεικνύεται ότι πιο περιπετειώδες και συναρπαστικό έχει να επιδείξει η σύγχρονη δισκογραφία.

Το Get Down εκφράζει σίγουρα την πιο προσωπική πλευρά της μουσικής του Pita. Χωρίς το ηχητικό βάρος που του προστίθεται στις συνεργασίες του (και ιδιαίτερα στο Fenn O’ Berg σχήμα) ελέγχει τις παρορμήσεις του, και μοιράζει το tracklist μεταξύ των πιο απλών και ατμοσφαιρικών στιγμών και από την άλλη των πιο πολύπλοκων σχεδόν βιομηχανικών συνθέσεων.

Συγκρίνοντας το με τις προηγούμενες δουλείες του Pita, το Get Down μπορεί να χαρακτηριστεί πιο πλήρες και απολαυστικό, χαμηλότερων ίσως τόνων, κρατώντας όμως τον προσωπικό χαρακτήρα και την αντιεμπορική διάθεση, η οποία φαίνεται και από την κυκλοφορία του album αποκλειστικά σε βινυλιακή μορφή.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured