Στον σουρεαλιστικό pop κόσμο του Dean Wareham βασιλεύουν σταθερές μελωδικές φόρμες, νεορομαντική ευαισθησία και ...ανοιξιάτικη αύρα. Δίσκος για την εποχή μας, γεμάτος με dream-pop μελωδίες, από αυτές που μισεί ή υπεραγαπά κανείς (ή που έχει βαρεθεί), από αυτές που οι Luna μας έχουν φιλοδωρήσει πολλές φορές (από τη γέννησή τους από τις στάχτες των Galaxie 500 στα early 90s), όπως επίσης και οι σημαντικοί συντελεστές αυτού του album.

Αλλά ας τα πάρουμε απο την αρχή. Αυτή τη φορά η παραγωγή ανήκει στον Gene Holder (dB's, παραγωγές στους Cowboy Mouth, Pylon, Yo La Tengo, μεταξύ άλλων) και η μίξη στον "Θεό" του συγκεκριμένου ήχου, Dave Fridmann, ενώ σημαντική είναι και η παρουσία της sexy, νέας μπασίστριας Britta Phillips, πρώην μέλος των Belltower, που κάνει το ντεμπούτο της στις ηχογραφήσεις των Luna προσφέροντας και τα αέρινα poppy backing φωνητικά της...

Οι Luna βέβαια αποτελούν σταθερή αξία και ηχητικά και ποιοτικά και οι έξωθεν ή νέοι συντελεστές λίγα προσθέτουν στο ήδη διαμορφωμένο χαρμάνι. Το "Romantica" ακούγεται λοιπόν ως ένα κλασικό Luna album, επομένως -κατά πάσα πιθανότητα- δεν πρόκειται να αλλάξει το μη εμπορικό status τους, όπως δεν το έκανε και με το έξοχο προηγούμενο "The Days of Our Nights" που κυκλοφόρησε το 1999 (και χάρη στην χρεωκοπία του indie label Jericho είναι πλέον δυσεύρετο). Θα παραμείνουν απ' ότι φαίνεται οι αγαπημένοι των κριτικών από το κολλεγιακό ροκ πεδίο...

Τέσσερις στιγμές ξεχωρίζουν: Καταρχήν αυτή στην οποία ο Fridmann βάζει για τα καλά το χεράκι του, το Lips-ίζον "Black Champagne". Μαζί μ' αυτό, το αισθησιακό "Mermaid Eyes", ένα ντουέτο σπάνιας ομορφιάς, της Phillips με τον Wareham, το love song "Lovedust" που ανοίγει το album και το ξεσηκωτικό "Dizzy", που ξεχωρίζει ως ήχος από το υπόλοιπο album. Τα υπόλοιπα στέκονται στο ύψος των παλιών δημιουργημάτων τους, χωρίς όμως να αποτελούν κάτι το ιδιαίτερο στο σύνολο της μέχρι τώρα δισκογραφίας τους.

Ευαισθησία, ζεστό γράψιμο, γλυκόπικρα και σαρκαστικά μικρά anthems, indie ήχος, ανοιξιάτικη ως καλοκαιρινή διάθεση, ερωτική διάθεση που φτάνει ως τα αστέρια, dreamy ατμόσφαιρα, πολλές φορές στίχοι υπέρ του δέοντος χαλαροί, χαρακτηρίζουν και το Romantica. Ένα ονειρικό, folk-pop album με γλυκιές ποπ κιθάρες και θεματολογία που στρέφεται γύρω από το sex, τον έρωτα και το φαγητό, φτιαγμένο για μίνι ταξιδάκια στην εξοχή με τον καλό ή την καλή σας.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured