Θα έλεγε κανείς ότι το να πειραματίζεται κανείς με διαφορετικές μουσικές και στυλ είναι μια εύκολη μέθοδος για να κερδίσει την εκτίμηση και την συμπάθεια μας. Έτσι για παράδειγμα στην περίπτωση των Notwist έχουμε να κάνουμε με τρεις μουσικούς οι οποίοι μέσω διαφόρων σχημάτων και side projects έχουν εξερευνήσει μουσικές περιοχές εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους όπως η Jazz (Tied & Tickled Trio) η electronica (Console) και η electro-pop (Lali Puna). Πέραν όμως της δεδομένης εκτίμησης μας, με κυκλοφορίες σαν τo Neon Golden φαίνεται ότι δε θα δυσκολοευτούν να κερδίσουν και την αγάπη μας, μια και δεν ήταν και πολλοί οι ποπ δίσκοι που κόλλησαν με τέτοια επιμονή στο πικάπ μας τον τελευταίο καιρό.

Μην απορείτε για το πως τα καταφέρνει ένα group από το κρύο Μόναχο να βγάλει έναν τόσο ζεστό δίσκο. Ίσως και αυτή η απόσταση τους από την Βρετανία και τα κλισέ της εκεί indie σκηνής να έπαιξε το ρόλο της. Μην παρασύρεστε επίσης και από οποιαδήποτε εντύπωση είχατε από παλιότερες κυκλοφορίες των Notwist γιατί είναι σαν να ακούτε ένα καινούργιο group. Ο κύριος Console ή Martin Gretschmann έχει αναλάβει πλέον πρωταγωνιστικό ρόλο μεταξύ των υπολοίπων και δημιουργεί ένα καταπληκτικό ηλεκτρονικό background πάνω στο οποίο κινείται η κατά βάση κιθαριστική μουσική των Notwist. Αυτός ο συνδυασμός των χαμηλόφωνων μελωδιών με τα μελαγχολικά και αβίαστα φωνητικά του Markus Acher και τις electronica εμπνεύσεις του Martin είναι που απογειώνει πραγματικά το Neon Golden.

Κάθε κομμάτι έχει και κάτι το διαφορετικό να προσθέσει στο πανέμορφο αυτό κολάζ ήχων που παραπέμπει σε παλιότερες ένδοξες στιγμές της ποπ μουσικής… στους πρώιμους New Order, τους Television Personalities,τους Dinosaur Jr, τα συγκροτήματα της Creation και της Sarah. Πόσο μακριά φαντάζουν όλα αυτά στην εποχή που η ποπ έχει χάσει τον προσωπικό της χαρακτήρα και ακολουθεί την προκατασκευασμένη πορεία συγκροτημάτων σαν τους Travis...

Ας μην απογοητευόμαστε όμως, άλλωστε και οι Notwist μας τραγουδούν “prepare your heart not to stop to soon” και το 2002 ήδη δείχνει να μας χαμογελάει διστακτικά.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured