Κατηγορούμενοι: Tenacious D

Πραγματικά ονόματα: Jack Black και Kyle Gass

Πρότερος βίος: O Jack Black είναι μία από τις πιο cult φιγούρες του αμερικανικού κινηματογράφου των τελευταίων ετών. Θυμηθείτε Jesus’ Son, High Fidelity, Shallow Hal.O Κyle Gass είναι ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια της stand up comedy στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μαζί, εδω και λίγα χρόνια, αποτελούν το αχτύπητο μουσικό κωμικό ντουέτο των Tenacious D, με τεράστια επιτυχία.

Κατηγορία: H κυκλοφορία του πρώτου τους album. Ένας σκληρό και τεραστίων διαστάσεων κτήνος για album, που συνδυάζει το απίστευτο χιούμορ, ενοχλητικό για πολλούς, σεξιστικό, χοντροκομμένο, χωρίς ηθικούς φραγμούς, και με ανελέητη διάθεση για σάτιρα προς όλους και όλα. Όλα αυτά τυλιγμένα μέσα σε ένα, δεν μπορείτε να πιστέψετε πόσο, εξαιρετικό μουσικό περιτύλιγμα, που θα ζήλευαν πάρα πολλά «κανονικά» rock albums.

Συνεργάτες: Μεγάλο πλήθος συνεργατών και συνυπεύθυνων για το αποτρόπαιο έγκλημα που είναι το album των Tenacious D. Πρώτοι και καλύτεροι οι μεγάλοι fan των Tenacious D, Dave Grohl και Dust Brothers. Επίσης το δαχτυλάκι του βάζει και ο Page McConnell των Phish.

Ενοχοποιητικά Στοιχεία: Όλα και κάθε ένα ξεχωριστά τα tracks του album. Παρακμιακοί super ήρωες, που δεν είναι άλλοι από τους ίδιους τους D, σε prog rock περιπέτειες (“Wonderboy”), ξεπεσμένοι παλαιοροκάδες που πρέπει να πεθάνουν (“Dio”), πανέξυπνες σεξιστικές μπαλάντες (“Fuck Her Gently”), sex, Krishna και άλλο πιο άγριο και βρώμικο sex (“Keilbasa”), για το οποίο βέβαια χρειάζεται να κάνεις κάποιες ασκήσεις (“Cock Pushups”), δαίμονες που απειλούν να σου φάνε την ψυχή αν δεν τραγουδήσεις το «καλύτερο τραγούδι στον κόσμο» (“Tribute”), και άλλες ακόμα ανεκδιήγητες ιστορίες που καταλήγουν στο εφτάλεπτο ύμνο “City Hall”, κατά το οποίο οι δύο αυτοί τρομοκράτες της ηθικής τάξης, οργανώνουν την δική τους επανάσταση, ρίχνουν την κυβέρνηση, καταλαμβάνουν την εξουσία, γίνονται οι ίδιοι βασιλιάδες της πόλης, νομιμοποιούν την μαριχουάνα από την πρώτη μέρα, θέλουν να καταργήσουν τους πλούσιους, αλλά το ξανασκέφτονται και το μετανιώνουν, προδίδει ο ένας τον άλλον, και φυσικά στο τέλος σκοτώνονται μεταξύ τους. Και όλα αυτά με τον Jack Black να προφέρει ακατάπαυστα τα πιο γεμάτα, και καταπληκτικά, “fuck” και “mothafuckers” που έχουν ηχογραφηθεί ποτέ.

Απόφαση δικαστηρίου: Ένοχοι! Το πιο αστείο και αναρχικό rock album των, ξέρω εγώ πόσων, τελευταίων ετών. Απολαυστικό, με το μόνο βέβαια πρόβλημα, ότι όπως και συμβαίνει σε όλα τα comedy albums, όσο rock και να είναι, η συχνή επανακρόαση μπορεί να μην αποδειχτεί και η καλύτερη φίλη του album. Πάντως, ύστερα από ένα μήνα ακρόασης δεν παρατηρώ κανένα πρόβλημα, οπότε...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured