Μια all-star ομάδα παραγωγών, τους The Neptunes, Nellee Hooper, William Orbit, Ric Ocasek και Prince, χρησιμοποίησαν οι No Doubt για το πέμπτο τους album, το δεύτερο μετά το 'Tragic Kingdom' του 1996 που τους έκανε γνωστούς παγκοσμίως.

Το ήδη διευρυμένο ηχητικό πεδίο δράσης για το κουαρτέτο από την Καλιφόρνια (pop, ska, new wave, reggae κτλ.) αποκτά ακόμα περισσότερες παραμέτρους. Calypso ρυθμοί, hip-hop, funk και electronica είναι τα νέα κυρίαρχα στοιχεία που προσθέτονται αρμονικά στον ήδη πολυσυλλεκτικό ήχο τους.

Οι ενδιαφέρουσες στιγμές είναι πολλές: Το πιασάρικο Detective σε παραγωγή Hooper, το Hella Good, με το χεράκι και το 80s χρώμα των Neptunes το χορευτικό/reggae Underneath It All, γραμμένο μαζί με τον Dave Stewart των Eurythmics και σε παραγωγή των Sly & Robbie, το Start The Fire, από τους Steely & Clevie, το Don't Let Me Down του Ocasek και το Waiting Room γραμμένο από τον Prince, σε συμπαραγωγή του ίδιου, αλλά και μαζί μ' αυτόν στα φωνητικά (ένα από τα καλύτερα ντουέτα που μας έχει δώσει ever).

Παράλληλα δεν χάνουν τα παλιομοδίτικα synths, τα new wave και ska στοιχεία που εναλάσσονται με τα dance και εξωτικά ακούσματα.

Η Gwen Stefani πάντα glamorous girl και να το χαίρεται, η βαρεμάρα του προηγούμενου album και η στασιμότητα έχει παρέλθει και στη θέση της βρίσκουμε τους No Doubt φρέσκους και διασκεδαστικούς, με τις μεταγγίσεις από τους σημαντικούς καλεσμένους.

Μην περιμένετε από τους No Doubt το album που θα σας αλλάξει τη ζωή -μόνο ένα party album που θα σας αλλάξει τη διάθεση, έστω και περιορισμένες φορές...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured