Είναι φανερό ότι οι περισσότεροι από τους παραγωγούς ηλεκτρονικής μουσικής πρέπει να βαριούνται εύκολα. Είναι άλλωστε συνηθισμένοι στις συχνές αλλαγές και στην διαρκή αναζήτηση νέων ήχων. Εκεί άλλωστε έγκειται και η εξέλιξη της μουσικής. Έλα που όμως τις περισσότερες φορές αντί να κοιτούν το μέλλον είναι στραμμένοι μετά μανίας στο παρελθόν...

Αυτές βέβαια οι αναφορές στο παρελθόν συχνά έχουν τη δική τους ομορφιά, ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με περιπτώσεις όπως ο πρόσφατος δίσκος των Spring Heel Jack που άφησαν το drum’n’bass για την Jazz ή ο δίσκος του Kid Loco που προτίμησε τις pop/rock φόρμες αντί του trip hop.

Κάτι αντίστοιχο κάνει και ο κύριος Felix στο Kittenz And Thee Glitz (ε, το γνωστό κόλλημα με τις γάτες για άλλη μια φορά παρόν). Αφήνει το Chicago house και στρέφεται στο electro. Χρησιμοποιεί μάλιστα και φωνητικά στα περισσότερα από τα tracks, με μια σειρά από τρανταχτές συμμετοχές, με σκοπό να τραβήξει όσο το δυνατό περισσότερα βλέμματα πάνω του.

Παρόλο λοιπόν που στον τομέα του marketing, το Kittenz and thee glitz τα πήγε μια χαρά και προξένησε αρκετή φασαρία (μέχρι και album της χρονιάς βραβεύτηκε από το Musik) δεν μπορούμε να ισχυρισθούμε και το ίδιο για την καθαρά μουσική διάστασή του που κρίνεται μάλλον ανεπαρκής.

Το κλίμα στο Kittenz and thee glitz είναι καθαρά early-80s, μια επιστροφή στην εποχή της κυριαρχίας των πρώιμων synthesizers, του new wave και του electro. Μέχρι την disco προσεγγίζει στο Glitz Rock, τον Moroder στα Magic Fly και τον Vangeli στο She Lives. Όσο και αν προσπαθήσει όμως να στηριχθεί σε αυτήν την εκβιαστική νοσταλγία αυτό που τελικά καταφέρνει είναι να δημιουργήσει ένα μάλλον ανούσιο retro κολάζ, που μπορεί να κερδίζει τις αρχικές εντυπώσεις αλλά δεν καταφέρνει να σε κρατήσει περισσότερο.

Στις συμμετοχές που αναφέραμε συγκαταλέγεται η (γενικά ελκυστική) Miss Kittin, ο Junior Sanchez στο μονότονο Control Freaq και ο Harrison Crump στα πιο μελωδικά Pray for a star και Runaway dreamer. Αλλά ούτε οι συμμετέχοντες καταφέρνουν να προσθέσουν την φρεσκάδα που θα περιμέναμε από ένα δίσκο του 2001 έστω και αν αυτός έχει ξεκάθαρες αναφορές στο παρελθόν.

Εν κατακλείδι, το Kittenz And Thee Glitz ανήκει στο ράφι εκείνο της δισκοθήκης που βρίσκονται οι Chicks on Speed, οι Ladytron και οι Daft Punk, υστερώντας όμως καθαρά μεταξύ των προαναφερθέντων.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured