To Kill Your Darlings τα καταφέρνει μια χαρά να σου κεντρίσει με μιας το ενδιαφέρον. Διαθέτει φοβερό εξώφυλλο, καταπληκτικό τίτλο και το πρωτότυπο concept που θέλει τον Kid Loco να γράφει αυτή τη φορά κανονικά τραγούδια. Μάλιστα, τραγούδια που βρίσκονται πιο κοντά στα γνώριμα pop/rock στάνταρντ παρά στο trip hop, αντίθετα με αυτό που θα περιμέναμε από τον συμπαθή Γάλλο.

Ποιος το περίμενε λοιπόν εν έτη 2001 να σιγοτραγουδάμε στίχους από μπαλάντες γραμμένες από τον Kid Loco! Αλλά πως να μην κολλήσεις όμως σε κομμάτια όπως το A little bit of your soul (what I need baby … is a little bit of your soul… but you’re too cold baby … and your blood don’t flow…) ή το Gypsie good time που όταν παίζει στο cd δεν αντέχεις στον πειρασμό να πατήσεις το repeat.

Δέκα κομμάτια λοιπόν, με άψογη κρυστάλλινη παραγωγή, πλούσιες ενορχηστρώσεις και φωνητικά από τον Tim Keegan των Departure Lounge και τη Louise Quinn -ιδανικές επιλογές και οι δυο. Δεν λείπουν βέβαια και δυο instrumental κομμάτια, στο γνώριμο στυλ του Loco, αλλά οι παραπομπές στο παρελθόν του σταματάν εκεί. Τα υπόλοιπα είναι τόσο κοντά στην pop/rock και blues παράδοση που δυσκολεύεσαι να πιστέψεις ότι ανήκουν σε δίσκο του Loco.

Με λίγα λόγια ο monsieur Loco πάλι τα κατάφερε μια χαρά αν και φαινομενικά τουλάχιστον έπαιζε σε ξένο τεραίν. Κάτι μου λεει ότι μετά το Kill Your Darlings θα γίνει ένας από τους πιο περιζήτητους παραγωγούς ακόμα και σε mainstream κύκλους. Ας μη βιαστούμε όμως να του καταλογίσουμε mainstream στροφή, γιατί το Kill Your Darlings μπορεί να είναι radio-friendly αλλά δεν παύει να είναι πανέμορφο και προπάντων ... sexy!

Ι know your hips, I know your zips, I kissed your lips!

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured