Περίεργη περίπτωση ο φίλτατος Dave Stroughter. Όταν πίσω στις αρχές της δεκαετίας του ’90 ηχογραφούσε με τους Majesty Crush από το Detroit, o αμερικανός μουσικός κατάφερε και πρόσθεσε μία δόση ζεστών soul φωνητικών στον κυρίαρχο τότε grunge ήχο, με κάποιες υποψίες για την indie pop που άκουγε μόνος σπίτι του. Ύστερα από το τέλος των Majesty Crush, o Stroughter δημιούργησε τους PS I Love You με τους οποίους κυκλοφόρησε μία σειρά από albums και EPs, από τα οποία όμως μόνο το φετινό “Heart Of Stone” κατάφερε να περάσει τον Ατλαντικό και να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη.

Από την Βρετανική Rocket Girl λοιπόν, έφτασε στα χέρια μας η τελευταία δουλειά του Stroughter, o οποίος όμως πλέον υπογράφει με το όνομα David Lee Muscles, και εμείς χατήρι δεν του χαλάμε. Με το “Heart Of Stone” ο Stroughter/Muscles αναδεικνύει με περηφάνια την αγάπη του για την Βρετανική μουσική σκηνή της δεκαετίας του ’90. O άνθρωπος λατρεύει τους Oasis, τους Verve, My Bloody Valentine και τους Spiritualized και αυτό φαίνεται όσο και η αδυναμία του να κρατήσει τον ενδιαφέρον του ακροατή στο σύνολο του album ύστερα από τις πρώτες ακροάσεις.

H καλή, αλλά καθόλου πρωτότυπη, συνθετική του ικανότητα εξισορροπείται όμως, σε μεγάλο βαθμό, από την ενδιαφέρουσα, και ιδιαίτερα αστεία σε ορισμένα σημεία, στιχουργική του δεινότητα. Δεν είναι και λίγο να συναντάει κανείς στο ίδιο album ένα τραγούδι που να παρομοιάζει την επιτυχία των Oasis ως “Beatlemania with tiny penises”, ένα άλλο με τίτλο αλλά και ρεφραίν “Where The Fuck Is Kevin Shields?” και τέλος ένα τραγούδι με τίτλο “Anna”, το οποίο αναφέρεται στην γνωστή και μη εξαιρετέα τενίστρια Anna Kournikova.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured