Μετά από καριέρα ως χορεύτρια στο “Club MTV” και εμφανίσεις σε πολλά hit videos, εμφανίστηκε στο δισκογραφικό προσκήνιο το 1999 με το ντεμπούτο album της “Not That Kind” και εντυπωσίασε το χώρο της mainstream pop με τη δυνατή φωνητική γκάμα της, που σε συνδυασμό με μερικά συμπαθητικά κομμάτια και ένα hit single ('I'm Outta Love') της χάρισαν 5 εκατομμύρια αντίτυπα και μια ακόμα ευκαιρία να συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα του εμπορικού χώρου.

Το δεύτερο album της Anastacia, την επανένωσε με τον βραβευμένο με Grammy παραγωγό Rick Wake (Diana Ross, Mariah Carey), τον Sam Watters των Color Me Badd και τον Louis Biancaniello, που δούλεψαν και στο πρώτο της album.

Το αποτέλεσμα; Αρκούντως αξιοπρεπές... Fun, upbeat διαθέσεις, από την αρχή ...Από το 'Freak Of Nature' και το τελευταίο της single, 'Paid My Dues' που ανοίγουν το album, αλλά και το τρίτο, χαλαρωτικό 'Overdue Goodbye'. Παλιομοδίτικη ποπ, dance και mid tempo διαθέσεις, πολλές 80s αναφορές (ε, δεν θα μας έκανε εντύπωση αν η Taylor Dayne τραγουδούσε κάποια από τα tracks αυτού του δίσκου), οι απαραίτητες αναφορές στη γυναικεία δύναμη, αλλά και οι ευαίσθητες πινελιές.

Αυτό που τη διαχωρίζει από τις mainstream pop αηδίες, βέβαια, είναι η ξεχωριστή φωνή (ίσως είναι η πιο ξεχωριστή του χώρου της, με μεγάλη γκάμα, ηχοχρώματα και ένταση), αλλά και το γεγονός ότι δεν είναι απλά μια γλάστρα, αλλά συμμετέχει σε όλα τα στάδια, από το γράψιμο ως την παραγωγή (είναι συνδημιουργός σε 12 από τα τραγούδια του “Freak Of Nature”).

Επιπρόσθετα καταφέρνει πάντα, ακόμα κι αν το υλικό της δεν είναι δυνατό να μην εμπίπτει στην κατηγορία της ηλίθιας teen pop, αλλά ούτε και σ' αυτήν της σοβαροφάνειας ως άλλοθι. Χαρακτηριστικό των καλών mainstream pop albums, που αν και βασίζονται σε συνταγές, καταφέρνουν να μας διασκεδάσουν με τη διατήρηση της ισορροπίας αυτής που δεν τα κάνει φθηνά, αλλά και με το κάτι παραπάνω που διαθέτουν. Καλώς μας ήρθε λοιπόν η δεσποινίς Αναστασία...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured