Μαζική, αυτό το μήνα, η έλευση σημαντικών νεο-soul / R&B κυκλοφοριών... Ο Bilal, η Mary J. Blige, αλλά και ο Maxwell που παρουσιάζουμε σήμερα, βρίσκονται στο επίκεντρο του διεθνού μουσικού Τύπου και μάλλον όχι άδικα.

Στο τρίτο του -και ίσως πιο πιασάρικο- studio album βρίσκεται ο τρίτος της παρέας και εκ Brooklyn ορμώμενος, Maxwell. Να η ευκαιρία, λοιπόν, για το μεγάλο εμπορικό μπαμ, που δεν κατάφερε με τα δύο προηγούμενα, παρά τις μεγάλες προσδοκίες της εταιρίας του.

Το σκηνικό είναι γνωστό και μας θυμίζει έντονα τον D' Angelo. Funky grooves και sexy soul μπαλλάντες στο στυλ του Marvin Gaye αποτελούν τα κύρια συστατικά του Now. Το midtempo NoOne, το 70s funky "Temporary Nite", το επίσης γκρουβάτο πρώτο single "Get To Know Ya", η μπαλλάντα "For Lovers Only ", αλλά και μια studio version της εσωστρεφούς διασκευής του στο κομμάτι της Kate Bush, "This Woman's Work", που ακούστηκε πρώτα στο MTV Unplugged EP του, το 1997, είναι πραγματικά αξιόλογες στιγμές, σε ένα συνεκτικό, ομοιογενές album.

Ονειρικά και αισθησιακά πλήκτρα, ακουστικές κιθάρες, εύθραυστες μελωδίες και συναισθηματικές εξάρσεις, trip-hoppy ρυθμοί και μπόλικη παλιομοδίτικη soul, αλλά με νέο περίβλημα είναι οι καταλύτες του Now. Οι Prince, Al Green και Marvin Gaye πλανώνται πάνω από τα αισθησιακά του falsetto στην καλοσχεδιασμένη ατμόσφαιρα (δεν είναι τυχαίο ότι μαζί του βρίσκεται ο κιθαριστικός θρύλος Wah Wah Watson -Marvin Gaye, Herbie Hancock, Barry White κτλ.), όπως βέβαια και τα αρνητικά της δουλειάς του D' Angelo: O Maxwell αρκείται στο στυλ, στο αισθησιακό vibe, το ρυθμό, την ατμόσφαιρα και παραβλέπει κάποιες φορές τη σημασία των συνθέσεων... Εντούτοις, το Now είναι πολύ ανώτερο από τη συντριπτική πλειοψηφία των φετινών R&B κυκλοφοριών...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured