Πιστοί στον ήχο και το στυλάκι των Fashion Nugget (1996) και Prolonging the Magic (1998) παραμένουν οι Cake με το τέταρτό τους album. H παρέα του John McCrea μας ετοίμασε έντεκα κωμικά όσο και κυνικά θέματα στο mid-tempo pop-rock-άδικο συνδυασμό των hits στον οποίο έχουμε εθιστεί.

Σαρκαστικός όπως πάντα, με τη γνώριμη δόση από κόμικ, αλλά ακόμα πιο ώριμος ο frontman της μπάντας, χωρίς να ανακατεύει και πολύ την τράπουλα, καταφέρνει να μην ακούγεται βαρετός χάρις στις στιχουργικές του επινοήσεις. Από την άλλη, ειρωνικά catchy μουσικά στρώματα σε χαμηλόρυθμες funk rock ανταύγειες, country μυρωδιές και ένα φάντασμα που μοιάζει μια στον Beck και μια στους Velvet Underground είναι το χαλαρό μουσικό υπόβαθρο που αφήνει άπλετο χώρο στον κυνισμό του McCrea.

Ήδη, όμως, η παρέα από το Sacramento έφτασε στην τέταρτή της δισκογραφική προσπάθεια, και όσο καλά και να κάνει "τη δουλειά της, όπως εκείνη μόνο γνωρίζει", δύσκολα θα αποφύγει την επόμενη φορά την απόρριψη. Το πολύ το "Κύριε Ελέησον" το βαριέται και ο παπάς...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured