Σε όσους δεν έφτασε η υπερβολική δόση από Eminem στα media υπάρχει και το σχήμα των D-12: Ο ίδιος και οι μαύροι Swift, Proof, Kuniva, Kon Artis, Bizarre ή αλλιώς (στην αντίληψη του προκλητικού και του εναλλακτικού) έξι Eminem μαζί.

Η παρέα από το Detroit, με επικεφαλή τον Marshall Mathers, ο οποίος αναλαμβάνει τη μερίδα του λέοντος σε ό,τι συμβαίνει με τη βοήθεια (σε κάποια κομμάτια) του Dr.Dre, αναμοχλεύει τα κύρια συστατικά του εμινεμισμού, ίσως με πιο σκληρό attitude: Ομοφοβία, σεξ, βία, ρατσισμός χωρίς καμία ιδιαίτερη ουσία ή στόχο, εκτός από εκείνον της πρόκλησης σε μουσικοκριτικούς και mediάνθρωπους που θέλουν να ξανανιώσουν "νέοι".

Με τη βοήθειά τους το όλο φαινόμενο Eminem εξελίχθηκε σε υπόθεση μιας ολόκληρης αμερικανικής γενιάς που βρήκε αγκίστρι για να προκαλεί για την πρόκληση και μόνο. Τα αρνητικά σχόλια μετατρέπονται σε τροφή για τον ίδιο προκειμένου να διατηρηθεί κι έτσι ο ίδιος μπορεί άνετα με την παρέα του (και εδώ) να μας επισημαίνει ότι είναι "alternative" στη "fake" μουσική, ότι "οι γονείς τον μισούν" και άλλα διάφορα προβλέψιμα πλέον "τσιμπήματα".

Αν κάθε επαναστάτης της καρέκλας επιθυμεί να έχει και ένα ρέμπελο μέσα του, σίγουρα τον βρίσκει στην παρέα του Eminem, η οποία εντέλει αναλώνεται στο να μας ...σοκάρει όσο το δυνατόν περισσότερο. Κι όταν οι στόχοι τελειώνουν, τότε τα ίδια τα media θα αναλάβουν μέσα από τον φαύλο κύκλο να τον αναστήσουν, γιατί αν περιμένουμε από τους εντός μουσικής βιομηχανίας στόχους (Vanilla Ice, gay rappers κτλ.) το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι βαρετό. Ακόμα και τα cartoons χρειάζονται φαντασία...

Μην το αναλύουμε όμως περισσότερο. Είμαι σίγουρος ότι όσοι θεώρησαν τα δύο προηγούμενα album του κορυφαία για τη σύγχρονη μουσική, το ίδιο θα πράξουν και για το project - carbon, τους D-12. Eμείς οι υπόλοιποι μουσικόφιλοι που δεν ενθουσιαζόμαστε με τα συστατικά και, που -τυχαία ή μη- δεν τυγχάνει να βρισκόμαστε, ούτε στην ηλικία των 15, ούτε σε αυτή των -άντα εκείνων όμως που αγωνιούν να ξανανιώσουν 15, καλύτερα να απέχουμε από το όλο παιχνίδι που ανατροφοδοτείται ακόμα και από αυτούς που το βρίσκουν μια καλοσχεδιασμένη απάτη.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured