Indie-rock κιθαριστικός ήρωας θεωρείται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ο frontman Doug Martsch, έχοντας αποκτήσει πολλούς και εκλεκτούς οπαδούς με τη διαρκώς εξελισσόμενη δουλειά του στα "There's Nothing Wrong With Love" (1994), "Perfect From Now On" (1997) και "Keep It Like A Secret" (1999).

Μαζί με τον drummer Scott Plouf και τον μπασίστα Brett Nelson, έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ένα τρίο που δεν κρύβει την αγάπη του για τους Crazy Horse, τα εμπνευσμένα κιθαριστικά σόλο, και τις γλυκόπικρες μελωδίες.

Οι "Αρχαίες μελωδίες του μέλλοντος" ξεκινούν από εκεί όπου μας άφησε το "Keep It Like A Secret", δίνοντας την αίσθηση ότι η σταθερή εξελιχτική πορεία του ήχου του group έχει κατορθώσει να τους φτάσει περισσότερο σε αυτό που οι ίδιοι λατρεύουν: Μελαγχολικές κιθαριστικές μελωδίες, κιθάρες πολλές πάσης φύσεως (ηλεκτρικές, ακουστικές), αγάπη για τον Neil Young, επιστρώσεις από αρμονίες, όσο η dreamy φωνή του Martsch ισορροπεί ακόμα και στον κιθαριστικό θόρυβο.

Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι εκπλήξεις είναι λιγότερες από κάθε φορά, χωρίς αυτό να μειώνει την αξία του δίσκου. Ειδικά οι γνωρίζοντες (που δεν χρειάζονται και τις συστάσεις μας) είναι έτοιμοι να το λιώσουν...

Η slide κιθαρίτσα του "Happiness", η fuzz-pop του "Strange", το cello, το wah-wah pedal και το όργανο του "Alarmed", κομμάτια σαν τα "In Your Mind" και "Don't Try" μπορούν να προστεθούν άνετα στις καλύτερες στιγμές της παρέας.

Οι λάτρεις του αμερικάνικου indie rock ήχου μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι: Η πηγή που λέγεται Doug Martsch δεν έχει στερέψει ακόμα...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured