Iδρυτικό μέλος και κιθαρίστας των Jane's Addiction και πρώην μέλος Red Hot Chili Peppers, o Dave Navarro αποτελεί δικαιωματικά ένα από τα επίλεκτα μέλη της κιθαριστικής κοινότητας της απέναντι πλευράς του Ατλαντικού, και επίσης δικαιωματικά κυκλοφορεί τις δικές του απόψεις περί modern rock.

To "Trust No One" είναι η δική του, προσωπική δουλειά, στην οποία αναλαμβάνει φωνητικά, μπάσο, κιθάρα, πιάνο, ακόμα και τον προγραμματισμό, σε συνεργασία βέβαια με φίλους, όπως τον γνωστό και μη εξαιρετέο Matt Chamberlin (στα drums 9 εκ των 10 κομματιών), τον Stephen Perkins των Janes Addiction, αλλά και τον Twiggy Ramirez της μπάντας του Marilyn Manson στο μπάσο.

Ο ήχος του κινείται στη μετα-grunge εποχή του αμερικάνικου mainstream modern rock, και έχοντας αυτό ως βάση προσπαθεί δειλά να ξανοιχτεί προς διαφορετικούς ορίζοντες που θα προσέθεταν το αλατάκι στη μονοτονία των αποδεκτών συνθέσεων. Ανεβάζει τους τόνους στο Everything, το industrialοειδές Not For Nothing, αλλά και σε μια διασκευή στο Venus In Fur των Velvet Underground, ψιλομεταλλίζει στο "Hungry". Δεν αποφεύγει και τα grunge περάσματα, τις Filter και Nine Inch Nails αναφορές, μπλέκει και λίγο από Ανατολή, αλλά και funk, όλα αυτά σε ποσότητες όμως υπολογισμένες μέχρι της τελευταίας νότας. Γιατί το τελικό σύνολο, δεν είναι παρά εξευγενισμένο, αλλά σκοτεινό hard rock με 90s βάσεις και συνθέσεις που στην πλειοψηφία τους δεν αφήνουν κατάλοιπα στο μυαλό του διψασμένου ακροατή.

Για τους στίχους, ας τα αφήσουμε καλύτερα, καθώς μπορεί πολλοί από μας να προσκυνάμε τους δαίμονες που στοιχειώνουν ήχους και στίχους, και να βρίσκουμε ενδιαφέρουσα μια εκτενή αναφορά στις σχέσεις που ξεθωριάζουν (σχεδόν κάθε τραγούδι εκεί παραπέμπει), όμως φαίνεται ότι το δέσιμο των στίχων και η στιχουργική γενικότερα δεν είναι και το μεγαλύτερο προσόν του. Απλοί εως απλοϊκοί, ενίοτε καταλήγουν να προκαλούν και γέλιο, παρά τις προθέσεις του εμπνευστή τους: "I want to taste your saliva / I wish you were my daughter / I wish I was your father / We could keep secrets"... Τύφλα να έχει ο Μπουγάς...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured