Fade in. Μία μισοδιαλυμένη Oldsmobile τρέχει με 110 μίλια την Pacific Coast Avenue. Μέσα στο αυτοκίνητο τρεις νέοι των οποίων τα πρόσωπα δεν ξεχωρίζουν από την πυκνότητα και την ποσότητα του καπνού της μαριχουάνας, ο οποίος θα μπορούσε άνετα να ξεχυθεί στον ήδη μολυσμένο αέρα του Los Angeles, αλλά οι τρεις φίλοι μας κρατούν ασυζητητί τα παράθυρα κλειστά. “Are you ready?” ρωτά ο οδηγός, “Sir, yes sir” απαντούν μαστουρωμένοι οι υπόλοιποι δύο. “Lock and load”, “Set, Charged”. Οι δύο καραμπίνες οπλίζουν. Fade out.

Aν ποτέ γίνει ταινία το παραπάνω σενάριο, τότε μόνο οι Nebula θα μπορούσαν να το ντύσουν μουσικά και δεν θα δυσκολευόντουσαν ιδιαίτερα μιας και το Charged είναι ήδη έτοιμο για να πλυμμηρίσει με αρκετά decibel πολλά ηχεία. Το κράμα του απλού rock’n’roll με το heavy metal και η ονομασία που του έχει αποδωθεί ως stoner rock είναι αυτό που οι Nebula μαζί με τους Queens of The Stone Age και τους Fu Manchou εκπροσωπούν εδώ και μερικά χρόνια. Ιδανική λύση για απόλυτο headbanging ή την αυτοκαταστροφική επιβολή εξώσεως από αγανακτισμένους γείτονες, το Charged ακούγεται μόνο δυνατά. Μία κιθάρα, ένα μπάσο, διάφορα πληκτροφόρα όργανα και τρεις αγανακτισμένες φωνές είναι υπεραρκετές για μία πανίσχυρη δόση ροκ που θα ξυπνήσει άγρια ένστικτα και αχαλίνωτα πάθη. Πριν ξεκινήσετε, μία παράκληση, δέστε τις ζώνες σας.

Το Charged είναι το δεύτερο επίσημο και ολοκληρωμένο πόνημα των Αμερικάνων Nebula. Μέσα από 10 τραγούδια και 44 λεπτά σύνολο, το συγκρότημα επιδεικνύει για άλλη μία φορά την λατρεία τους για τους Black Sabbath και τους Mudhoney, δοκιμάζοντας να παίξει γρήγορα και μερικές φορές, μα ναι, ακόμη πιο γρήγορα. Και το όμορφο της υπόθεσης είναι πως ούτε τα τραγούδια είναι επίπεδα και παρόμοια και πως η μελωδία αν και καλά κρυμμένη, ανεβαίνει σιγά σιγά στην επιφάνεια. Από το ξέφρενο ξεκίνημα με το “Do it now” μέχρι το classic rock εννιάλεπτο “All the way” που κλείνει το cd, το ταξίδι διακόπτεται μόνο από δύο χαλαρές στάσεις είτε στο blues (Τravellin’ mans blues) είτε στο soft-rock (This One), αλλά επανακάμπτει με απρόσμενη σιγουριά.

Αν χρειάζετε κάτι ασήκωτο και ξέφρενο για να κάνετε λίγο πιο πικάντικη τη ζωή σας, προτιμήστε τους Nebula. Είστε όμως προειδοποιημένοι. Οι συνέπειες και οι εξωμουσικές αντιδράσεις ίσως σας εξωθήσουν σε ακραίες καταστάσεις. Μία λύση που προτείνεται είναι η συνδυασμένη αγορά του Charged μαζί με ένα ζευγάρι καλά ακουστικά.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured