Τα τελευταία χρόνια οι κυκλοφορίες Chill Out συλλογών είναι δεκάδες ανά μήνα, και περιέχουν χιλιάδες συγκροτήματα που για πρώτη ίσως και τελευταία φόρά τα ακούμε. Συγκροτήματα που έρχονται από το πουθενά και μας χαρίζουν υπέροχες μελωδίες χωρίς εμείς να ξέρουμε τίποτα για αυτά ή έστω να μπορούμε να βρούμε κάποιο δίσκο τους.

Οι Bent είναι ένα από αυτά τα συγκροτήματα των Chill Out συλλογών και αποτελούν εξαίρεση στον κανόνα με την κυκλοφορία του Programmed To Love που είναι ένας δίσκος συλλογή, κατά κύριο λόγο, των κομματιών που μας χάρισαν οι Bent τα δύο τελευταία περίπου χρόνια μέσα από συλλογές όπως Cafe Del Mar και Coming Home. Ο Simon Mills και Nail Tolliday αποτελούν το συγκρότημα, όπως εγωιστικά δηλώνουν στο ένθετο του Cd, ενώ στο αριστούργημα Swollen και Irritating Noises τα φωνητικά έχει αναλάβει ο John Flash. Aκόμη στα περισσότερα κομμάτια, όπως άλλωστε συνηθίζεται σε τέτοιου είδους ακούσματα, υπάρχουν samples φωνητικών και ρυθμών κομματιών περασμένων δεκαετιών που πλέον έχουν ξεχαστεί.

Ο δίσκος αποτελείται από 18 κομμάτια που στο μεγαλύτερο μέρος είχαν κυκλοφορήσει παλιότερα και κάποια άλλα τα οποία λειτουργούν ως περάσματα, με διάρκεια το πολύ ενός λεπτού που παρεμβάλλονται ανά 3-4 tracks του δίσκου. Αναμφισβήτητα το Swollen είναι η κορυφαία στιγμή αλλά τα καλά δεν σταματούν εδώ, υπάρχει και συνέχεια, Private Road, I Love My Man, Cyclons In Love, Exercise 2 και φυσικά το Always, ένα κομμάτι παράξενα όμορφο με καταπληκτικά φωνητικά. Ένα από τα μεγάλα υπέρ των Bent είναι ότι σε πολλά κομμάτια τους χρησιμοποιούν φωνητικά, πράγμα που δίνει μία ζωντάνια στα κομμάτια και μπορείς να τα ακούσεις ολόκληρα χωρίς να κουράζεσαι από την πολύλεπτη διάρκεια τους. Κατά την προσωπική μου άποψη αν δεν υπήρχαν και αυτές οι παρεμβολές των μικρών Tracks λίγων δευτερολέπτων ο δίσκος θα ήταν ακόμη πιο ευχάριστος.

Το περιοδικό Mix Mag χαρακτήρισε το Programmed To Love ως τον πρώτο αξιόλογο Chill Out δίσκο του 21 αιώνα και συμπληρώνοντας θα έλεγα ότι δύσκολα βλέπουμε συγκροτήματα της Chill Out, Lounge, Trip Pop σκηνής (ή ότι άλλο χαρακτηρισμό θέλετε) να κυκλοφορούν ολοκληρωμένους δίσκους και μάλιστα τόσο καλούς. To Programmed To Love είναι ένας καθαρά καλοκαιρινός δίσκος που θα αγχώσει όσους από εσάς τον ακούσετε στη πόλη και θα χαλαρώσει περισσότερο αυτούς που θα το επιλέξουν ως το Soundtrack των διακοπών τους. Ποιος ξέρει ίσως η ακρόαση του να είναι ένας σημαντικός παράγοντας στην επιλογή του μέρους των διακοπών σας.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured