Πριν 3 χρόνια έκαναν την εμφάνισή τους στην παγκόσμια μουσική βιομηχανία του R&B, ως μια στυλ En Vogue γυναικεία μπάντα με τσαμπουκά, στυλιζαρισμένες, αλλά σέξυ διαθέσεις και soulful φωνητικές επιστρώσεις.

Οι τρεις πλέον Destiny's Child, Beyonce Knowles, Kelly Rowland και Michelle Williams, βρίσκονται πλέον στο κρίσιμο, τρίτο album και στόχος είναι η εδραίωση με όσο το δυνατόν λιγότερα ρίσκο. Οι soul-pop ντίβες μας παραδίδουν και πάλι funky beats, καταπληκτικά φωνητικά και R&B από αυτό που από μακριά φωνάζει για τη σεξουαλικότητα και την δύναμή του.

Στο γνωστό τους ρόλο και πάλι λοιπόν, δυνατές και σίγουρες για τον εαυτό τους στιχουργικά, και με μερικά πολύ καλά κομμάτια για την αρχή του album, πέρα από τις δύο εκδόσεις του hit θέματος των Άγγελων του Τσάρλυ, "Independent Women".

Προσέξτε το "Bootylicious" με το στακάτο κιθαριστικό riff από το "Edge of Seventeen" της Stevie Nicks, αλλά και τις γκοσπελ αρμονίες στο "Sexy Daddy" με τις afro-latin διαθέσεις του. Τρίτο highlight του album δεν είναι άλλο από ένα remake της disco μπαλλάντας "Emotion" της Samantha Sang, γραμμένο από τους Bee Gees.

Πέρα από τα προαναφερόμενα, πάντως, ελάχιστες φορές ανταπεξέρχονται στις απαιτήσεις που είχαμε από αυτές μετά το δεύτερο album, χωρίς όμως να απογοητεύουν, κυρίως λόγω της παραγωγής και της ζωντάνιας των ίδιων και του ήχου τους -το ταλέντο άλλωστε δεν τους λείπει. Αν έλειπε και εκείνο το ..."Gospel Medley", αλλά και η προσπάθειά τους να μας "κολλήσουν" κάποια ρεφρέν επαναλαμβάνοντάς τα άπειρες φορές, όλα θα ήταν καλύτερα. Ας μην είμαστε και υπερβολικοί όμως. Το Survivor, μ'όλα τα ελαττώματά του, αποτελεί μία από τις πιο δροσερές καταθέσεις στο χώρο της mainstream μουσικής. Και όσο το θερμόμετρο ανεβαίνει, τόσο πιο πολύ θα έχουμε ανάγκη από τέτοιες ηχητικές συντροφιές...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured