Αν εξαιρέσεις τον ηλίθιο τίτλο, όλα τα άλλα είναι υπέροχα στο ντεμπούτο της Nelly Furtado, η οποία μοιάζει με alien για τη βιομηχανία της pop. Είναι 21 χρονών, έχει μη αμερικάνικες ή αγγλικές ρίζες και δεν τραγουδάει λατινοειδή teen pop! Wow!

Από την Πορτογαλία κατάγεται η συμπαθέστατη Nelly, αλλά μεγάλωσε στον Καναδά και ήδη στα 21 της μπορεί να καυχιέται ότι μπορεί να εκμεταλλεύεται την πολύ καλή φωνή της χάρις στο ταλέντο και την δουλειά της σε όλους τους άλλους τομείς... Από τη σύνθεση, ως την παραγωγή.

Τι, λοιπόν, παίζει η φίλτατη Nelly; Θα μπερδευτείτε: Pop με hip-hop, dance rock αλλά και χμμ.. world music (από Πορτογαλία ορμώμενη). Όχι, βέβαια, από κάποιο trendy κόλλημα, μιας και η εξωτική γεύση είναι έμφυτο στοιχείο. Αλλοτε κλινει η ζυγαριά προς το hip-hop (I Will Make U Cry), άλλοτε reggae-ίζει (Turn off the Light) πριν κινηθεί σε bossa nova επίπεδα (Legend) και άλλοτε το R&B παίρνει τα σκήπτρα (Baby Girl).

Όλα αυτά δένουν με μια καλά δουλεμένη παραγωγή που κάνει το άκουσμα κάτι παραπάνω από λαχταριστό. Όσο για τη φωνή; Είναι όχι μόνο καλή, αλλά κυρίως δεν ξεπερνά τη δυναμική των τραγουδιών, ούτε αγνοεί το ύφος και τις απαιτήσεις τους χάριν επίδειξης. Στα 21 της γνωρίζει δηλαδή το μέτρο. Ελίσσεται και μπορεί να την ακούσετε σε κάτι που μοιάζει με Fiona Apple και έπειτα σε κάτι που θυμίζει ...Macy Gray. Οπωσδήποτε, ένα (τουλάχιστον) αξιόλογο ντεμπούτο από ένα όνομα με αξιοθαύμαστη ωριμότητα για την ηλικία του!

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured