Ούτε λίγο, ούτε πολύ το μουσικό ταίρι του Steven Soderbergh είναι ο Cliff Martinez, ο οποίος ως drummer έχει δουλέψει με τους Red Hot Chili Peppers και Captain Beefheart, αλλά έχει συνθέσει τη μουσική 9 ταινιών του κυρίου Soderbergh (του sex, lies, and videotapes, του King of the Hill και άλλων). Αυτή τη φορά βοηθά με τις ιδέες του την επένδυση μιας ταινίας που πραγματεύεται την διακίνηση ναρκωτικών.

Με ατμόσφαιρα που δεν επιταχύνει τα beats για δημιουργία εντυπώσεων και παράλληλα αποφεύγει τις κιθαριστικές εκτροχιάσεις, κινείται στη μυστηριώδη προσέγγιση της, με υπόγειο percussion, ήχους που θυμίζουν θρίλερ, συνθι που μπλέκονται με όργανα που παρεμβαίνουν υπνωτικά. Στη δημιουργία αυτής της trippy μουσικής βοηθούν συνεργάτες όπως οι David Torn και Michael Brooke στις κιθάρες, ο Flea των Red Hot Chili Peppers στο μπάσο αλλά και ο Jeff Rona στον προγραμματισμό και την ενορχήστρωση. 

Πέρα όμως από το 30λεπτο έργο του Cliff Martinez, υπάρχει και η θρυλική έκδοση του Wilhelm Kempff στο "Beethoven's Piano Sonata No. 1 in F Minor". Επίσης συμπεριλαμβάνεται το "An Ending (Ascent)" του Brian Eno, το On the Rhodes Again σε ένα υπνωτικό, αργόσυρτο beat από τους Morcheeba, τα μετα-ψυχεδελικά grooves των Rockers Hifi, αλλά και οι χαρακτηριστικές βουτιές του Fatboy Slim σε ecstasy λίμνες με το Give the Po' Man a Break. Ένα πολύ αξιοπρεπές soundtrack…

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured