Πόσο καιρό έχετε να ακούσετε ένα πραγματικά σπουδαίο rock 'n' roll album; Γνήσιο rock 'n' roll εννοώ. Πολύ καιρό φαντάζομαι. Την εποχή που ο pop σνομπισμός της Μεγάλης Βρετανίας και ο ήχος του Fred Durst και των Blink 182 στην Αμερική κυριαρχούν, οι πιθανότητες να φτάσει στα αυτιά μας ένα group σαν τους Marah είναι ελάχιστες.

Οι Marah μας έρχονται από την Philadelphia, μία πόλη με τεράστια μουσική παράδοση. Το Kids In Philly λοιπόν αποτελεί, θα μπορούσαμε να πούμε, ένα album-φόρος τιμής στην πατρίδα τους από τους τέσσερις Marah. Παράλληλα καταθέτουν 11 αριστουργηματικές συνθέσεις που θα μπορούσαν να είχαν ξεπηδήσει είτε μέσα από τα πρώτα albums του Bruce Springsteen και του Van "The Man" Morrison είτε από τα θρυλικά late 60's των Rolling Stones, επηρρεασμένα στιχουργικά από τον Bob Dylan, έχοντας την ίδια στιγμή την soul party ψυχή της μουσικής παράδοσης της Philadelphia να τους καθοδηγεί.

Τα βραχνά φωνητικά του David Bielanko σε συνδυασμό με τις βρώμικες rock n roll και slide κιθάρες, το banjo, τα δαιμωνιώδη solo της φυσαρμόνικας καθώς και τα πνευστά, τρομπέτες και σαξόφωνα, κυριαρχούν. Το μυαλό παρασύρεται από τους έξοχους στίχους και ταξιδεύει στους δρόμους της Philladelphia, όπως τους ύμνησε λίγο παλιότερα και ο Springsteen.

Παρατηρούμε τους ανθρώπους της πόλης, από τους πιτσιρικάδες και τα πρώτα καρδιοχτύπια πάνω σε ένα αστικό λεωφορείο, τα πρώτα τους αυτοκίνητα, και τις πρώτες δουλειές επιβίωσης, έως τους βετεράνους του Vietnam και τις παραισθήσεις τους. 

Ακούμε τους απόηχους από ημιυπόγεια αποπνικτικά live clubs και από εκκλησίες βαπτιστών, ακούμε συζητήσεις από σχολεία και μπαρμπέρικα, από το Κυριακάτικο τραπέζι και από μεταμεσονύχτιες ραδιοφωνικές εκπομπές, σαν να έχουμε στήσει ένα τεράστιο αυτί πάνω από την πόλη των Marah. 

Ξεχάστε ότι σας ταϊζει το MTV, ξεπεράστε τα όποια κολλήματα έχει ο κάθενας, και απολαύστε ένα ζεστό, ειλικρινές, χορευτικό και πάνω απ' όλα γνήσιο "Born In The USA" rock n roll album.

Δε συμφωνείς; Γράψε το δικό σου review!
Copyright (C) 1996-2000 - Avopolis. All Rights

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured