Στα δύο προηγούμενα album ο Guru (ήτοι Gifted Unlimited Rhymes Universal) των Gang Starr ανακάτεψε hip-hop ρυθμούς και R&B φωνητικα με jazz παίξιμο σε ένα νέο δημιουργικό υβρίδιο ντουέτων που -ειδικά στην πρώτη του απόπειρα- άνοιξε νέους δρόμους και γνώρισε επιτυχία και επίδοξους συνεχιστές. Το ντεμπούτο μάλιστα της σειράς βρέθηκε και στα κορυφαία album του Avopolis για την περασμένη δεκαετία. 

Και στο τρίτο μέρος της Jazzmatazz ακολουθίας αυτό που μπορεί κανείς πρωταρχικά να σχολιάσει είναι ότι πρόκειται για εγκεφαλική μουσική, ίσως όμως λιγότερο απ'ότι στις προηγούμενες δουλειές. 

Χρησιμοποιεί και πάλι μερικά από τα μεγαλύτερα ταλέντα του σύγχρονου R&B και hip-hop, χωρίς όμως γνωστούς jazz υπηρέτες, όπως τους Ramsey Lewis, Branford Marsalis και Donald Byrd. 

Οι Angie Stone, Macy Gray, Erykah Badu, Herbie Hancock, Donell Jones, Isaac Hayes, the Roots, Amel Larrieux και Kelis με τη βοήθεια του Guru, που για τον καθένα έχει ένα ρόλο που ταιριάζει στην περσόνα που έχει βγάλει προς τα έξω, αλλά και τα beats από τους Neptunes, Premier, Jay Dee (Slum Village) και DJ Scratch, προσεγγίζουν περισσότερο τα R&B και soul ακούσματα, με μινιμαλιστικές funk πινελιές, παρά το jazzy feeling στο οποίο είχαμε εθιστεί. 

Είναι σίγουρο ότι η τρίτη απόπειρα θα ξενίσει τους fan των πρώτων, όμως ακόμα και γέρνοντας από τη μία πλευρά ο Guru αποδεικνύει ότι κάθε άλλο παρά τυχαίος είναι. Και στο κάτω-κάτω οι νεωτεριστικές του προθέσεις δεν θα μπορούσαν να έχουν ως εφαλτήριο τις ήδη κατατεθείσες απόπειρες. Όσο αδιέξοδο κι αν μοιάζει αυτό, άλλο τόσο φρέσκο (αν και όχι το ίδιο πρωτότυπο) μοιάζει το album που αφουγκράζεται την ψυχή των δρόμων.

Δε συμφωνείς; Γράψε το δικό σου review!
Copyright (C) 1996-2000 - Avopolis. All Rights

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured