Το μουσικό όχημα του x-'Psychic Tv' David Tibet, οι Current 93, συνεχίζουν την σκοτεινή πορεία τους με άλλον ένα δίσκο -άλλωστε η φειδώ στις κυκλοφορίες δεν ήταν ποτέ γνώρισμα αυτού του χώρου.

Μιλάμε βέβαια για τις ομιχλώδεις περιοχές του gothic, στο οποίο ο Tibet έχει αφιερωθεί ψυχή και σώματι, περνώντας από πολλά στάδια και καταλήγοντας στις τελευταίες του ηχογραφήσεις σε ένα πιο ήρεμο σκοτεινό folk.

Στο ίδιο κλίμα βρίσκεται και το Sleep Has His House, το οποίο περιλαμβάνει αργά κιθαριστικά riffs, το αρμόνιο σε πρωτεύοντα ρόλο και όλα αυτά συνοδευόμενα από τις θεατρικού χαρακτήρα απαγγελίες του Tibet.

Ο απλός, σχεδόν ακουστικός ήχος, διαθέτει μεν την ομορφιά μιας λιτής και απέριττης ηχογράφησης, ερασιτεχνικής υφής, αλλά σίγουρα αυτό δεν είναι αρκετό.

Τα επικού χαρακτήρα φωνητικά του Tibet (γνώριμα στους οπαδούς του gothic) δίνουν την απαραίτητα πομπώδη χροιά στο δίσκο και συμβάλλουν σε μια εκβιαστικά μελαγχολική ατμόσφαιρα. Στο ομώνυμο, ελεγειακού χαρακτήρα, κομμάτι ο Tibet επαναλαμβάνει "have pity for the dead, sleep has his house." επί 24 λεπτά, κάτω από το μονότονο ήχο ενός αρμόνιου.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, το επόμενο, "the god of sleep has his house", συνεχίζει στο ίδιο και απαράλλαχτο μοτίβο, μέχρι το τέλος του δίσκου. Στην ουσία δηλαδή ο μισός δίσκος αποτελείται από μια μόνο αρμονία...

Φαντάζομαι αυτή την επανάληψη και μονοτονία θα είχαν στο μυαλό τους οι αμερικάνοι δημοσιογράφοι όταν τιτλοφόρησαν (αρκετά αυθαίρετα είναι αλήθεια) ως νεο-Gothic την μουσική των Death in Vegas προσπαθώντας να βρουν μια πιο ζωντανή φλέβα στην σημερινή gothic αισθητική συγκροτημάτων όπως οι Current 9...

n7.gif (441 bytes)

Δε συμφωνείς; Γράψε το δικό σου review!
Copyright (C) 1996-2000 - Avopolis. All Rights

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured