Παρά λίγο να κλείσει μια δεκαετία παρουσίας στα μουσικά δρώμενα ο αρκετά δημοφιλής (ακόμα και στην Ελλάδα) LTJ Bukem πριν μας παρουσιάσει την πρώτη του δουλειά. Η στιγμή αυτή όμως έφτασε, οπότε και μας προσκαλεί σε ένα 'εσωτερικό ταξίδι', και μια και το σχέδιο φαίνεται μεγαλεπίβολο δεν διστάζει να του αφιερώσει 2 ολόκληρα CD και 100 ολόκληρα λεπτά μουσικής.

Χμ, μάλλον σας έρχονται αμέσως στο μυαλό οι ανάλογες προσπάθειες του Roni Size και των 4 Hero από το πρόσφατο παρελθόν αλλά δυστυχώς ο Bukem δε θα καταφέρει να τους συναγωνιστεί αυτή τη φορά.

Όταν στα mid-90s το 'jungle' κίνημα ήταν στα φόρτε τoυ, ο LTJ Bukem φρόντιζε να μας τροφοδοτεί μέσω της Good Looking αλλά και των Logical Progression/Progression Sessions συλλογών με ένα εκλεπτυσμένο, μελωδικό και 'soulful' drum'n'bass ιδίωμα που ήταν ικανό να σε κάνει να ξεθυμαίνεις χορεύοντας όλο το βράδυ στην πίστα χωρίς όμως να προσβάλει τα αυτιά σου. Φρόντιζε μάλιστα και για τις πιο χαλαρές και 'σπιτικές' στιγμές μέσω των συλλογών Earth των οποίων ο 'γήινος' ήχος αναπαράγεται και στο 'Journey Inwards'.

Τα υλικά που χρησιμοποιεί είναι ένας συνδυασμός σαμπλαρισμένων αλλά και ζωντανών drums που κινούνται σε mid-tempo ρυθμούς, όπως επίσης και μια σειρά session μουσικών που φαίνεται να έχουν εντρυφήσει προσεκτικά στο έργο του Herbie Hancock ή του Chick Corea. Αποφεύγει τη χρήση φωνητικών (εκτός του 'Sunrain’) δημιουργώντας ένα ενιαίο intrumental ηχόχρωμα. Και όλα αυτά σε μια σφιχτοδεμένη παραγωγή που όμοια της είχαμε να ακούσουμε πολύ καιρό.

Η συνέπεια όλων των προηγουμένων είναι το 'Journey Inwards' να κυλάει πολύ ευχάριστα μέχρι το τέλος, χωρίς όμως να είναι τόσο περιεκτικό που να δικαιολογεί τη χρονική του διάρκεια. Λέτε να ενοχληθεί ο Bukem αν αντιγράψω σε ένα μονό cd τα πιο ενδιαφέροντα από τα κομμάτια του δίσκου;

n7.gif (441 bytes)

Δε συμφωνείς; Γράψε το δικό σου review!
Copyright (C) 1996-2000 - Avopolis. All Rights

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured