Ομολογώ ότι ήμουν αρνητικά προκατειλημμένος για αυτόν τον δίσκο. Όπως και να έχει το θέμα, αυτό το scratch-adelic στυλάκι των δίσκων των Dj Food και κυρίως του alter-ego τους Coldcut είχε αρχίσει να με κουράζει τη στιγμή που, διάολε, έχει βγει και ένα 'Entroducing'. Και εκεί που τον περίμενα στην γωνία με το κακοπροαίρετο ύφος μου, να σου που με εξέπληξε θετικά. Πριν καταλήξω όμως σε έναν εντελώς υποκειμενικό μονόλογο ας δούμε τι περιέχει το 'καλειδοσκόπιο' των DJ Food.

Κατά κύριο λόγο αποτελείται από ορχηστικά μέρη με κοντραμπάσο, βιολιά, φλάουτα και άλλα σε στυλ-Βarry Adamson instruments που καταλαμβάνουν μια ισότιμη θέση δίπλα στα 'blented beats' συνθέτοντας μια αμιγώς κινηματογραφική ατμόσφαιρα. Μάλιστα, μετά τα 3-4 πρώτα κομμάτια ο δίσκος γίνεται όλο και πιο μελωδικός αλλά και σκοτεινός, με αποτέλεσμα να σε παρασύρει σε ένα βαρύ, υποβλητικό αλλά και σαγηνευτικό ταξίδι.

O παλιός γνώριμος Ken Nordine απαγγέλλει στο 'The Aging Young Rebel' το ομώνυμο ποίημα του, όπου η βαριά φωνή του συνοδεύεται από έναν θερμό be-pop ρυθμό. Τα jazz riffs είναι παρόντα σε όλα τα μήκη και πλάτη του δίσκου κατατάσσοντάς τoν παραπλήσια σε κυκλοφορίες της Ninja Tune όπως αυτές των Cinematic Orchestra και του Clifford Gilberto.

Ίσως τελικά αν το Kaledoscope ήταν το soundtrack μιας ατμοσφαιρικής ταινίας (ας πούμε του 'Ghost Dog' του Jarmusch) να μας συνέπαιρνε ακόμα περισσότερο, υποβοηθούμενο από τις εικόνες που στη συγκεκριμένη περίπτωση αφήνονται στην (καλπάζουσα) φαντασία μας. Ακόμα και έτσι όμως δεν παύει να είναι ένας από του πιο ενδιαφέροντες δίσκους που ακούσαμε τον τελευταίο καιρό.

n7.gif (441 bytes)

Δε συμφωνείς; Γράψε το δικό σου review!
Copyright (C) 1996-2000 - Avopolis. All Rights

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured