Η αναρχική κολλεκτίβα των Chumbawamba, εκ του Leeds ορμώμενη, επανέρχεται με ένα καλοφτιαγμένο, ντελικάτο politically incorrect album, αλλά κατά βάθος και προβλέψιμο, και στην πορεία έτοιμο να ξεθωριάσει.

Με περισσότερο κοινωνικούς, παρά πολιτικούς στίχους αυτή τη φορά, οι Chumbawamba ανακυκλώνουν κοινές ιδέες με έξυπνα συνθηματάκια, αλλά ως εκεί. Συνθηματάκια βέβαια και έξυπνες ατάκες που εσωκλείουν και καυτηριάζουν τα boy bands, τα κοσμικά, τα προειδοποιητικά αυτοκόλλητα για τους στίχους, το "ιντερνέτ", τη disney, το περσινό woodstock, το χριστιανισμό, την τεχνολογία, μάλλον ρητορικά, και μάλλον με εκείνο το σαρδόνιο γέλιο της αρχής, που λέει δύο και αφήνει να εννοηθεί ότι κρατά τέσσερα για ατομική εργασία.

Το ευπροσήγορο βέβαια ίσως να έχει να κάνει περισσότερο με την παρουσία της μουσικής που σαρκώνει την αντι-σελέμπριτι, αντι-καπιταλιστική, αντι-καταναλωτική φιλοσοφία τους. Στα εικοσιδύο κομμάτια (πολλά από αυτά βέβαια είναι απλώς περάσματα λίγων δευτερολέπτων με ανύπαρκτες ιδέες) θα βρείτε pop συμφωνίες, χαρούμενα φωνητικά, 60s pop μυρωδιές, αλλά και country γεύσεις.

Από τη ska ως τη lounge αισθητική, όλα τα μουσικά ρεύματα μάλλον παραπέμπουν στο εύκολο, κι όταν ο πολυσυλλεκτικός και κρυστάλλινος αυτός pop καμβάς αποσυντίθεται μετά τον φυσιολογικό εντυπωσιασμό των πρώτων ακουσμάτων, η γύμνια και η βαρεμάρα είναι τα πρώτα επακόλουθα.

n4.gif (463 bytes)

Δε συμφωνείς; Γράψε το δικό σου review!
Copyright (C) 1996-2000 - Avopolis. All Rights

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured