Δε "χτύπησε" τελικά με νέο υλικό o Willian Orbit, αν και αρχικά αυτό είχε ανακοινωθεί, προτιμώντας τη λύση των διασκευών σε κλασικές συνθέσεις. Κομμάτια ονομάτων όπως οι Vivaldi και Handel και μοντερνιστών όπως οι Satie και Cage σε chill-out, ambient versions. Pieces in a modern style (ένας τίτλος μάλλον ...δανεισμένος από ένα παρόμοιο album 'Pieces In A Modern Style', που κυκλοφόρησε πέντε χρόνια πριν από την 'Electric Chamber Orchestra'), κομμάτια baroque συνθετών, που κρατούν τη μελωδία και την περνούν από τα synthies.

Δυστυχώς όμως, η ισορροπία αυτή ανάμεσα στο κλασικό και στο ambient, με την τη μινιμαλιστική γραμμή των keyboards, κιθάρων και samples, αλλά και ουσιαστικά της έλλειψης σημαντικής προσθήκης, πέραν της "μετάφρασης" για ένα άλλο ακροατήριο και των ενοχλητικών εφέ, δεν επιτυχγάνεται στο παρόν album, πέραν ελαχίστων εξαιρέσεων.

Ο Orbit μοιάζει σαν να πήρε πρόχειρα τις μελωδίες, τις στρίμωξε στον υπολογιστή του, αφαίρεσε την ψυχή και τις πέταξε έξω για τους πολλούς.

Το "Pieces In A Modern Style" θα βρει το δρόμο του. Οποιος τολμήσει να remixάρει έξυπνα μία από τις εύπλαστες ambient συνθέσεις για τα dancefloors, θα την πιάσει την καλή. Ισως να μην είναι τόσο εύκολος ο δρόμος αυτός, όσο με το "Adagio for Strings" (το οποίο είναι και το κορυφαίο του album, και δεν είναι τυχαίο ότι συνοδεύεται και από δύο remix των Ferry Corsten - είναι αυτό που ακούγεται - και ATB), αλλά αξίζει τον κόπο.

Γενικά, το Pieces In A Modern Style δεν είναι άσχημο. Ακούγεται ευχάριστα, μιας και οι μελωδίες είναι ούτως ή άλλως γνωστές στον καθένα μας - όλο και από κάπου τις έχουμε "αρπάξει". Ομως ακόμα κι εκεί που δεν ενοχλούν, σου έρχεται στο μυαλό κάτι που έγραψε το Sonicnet: "Είναι δύσκολο να αποφανθεί κανείς για το album του William Orbit, Pieces in a Modern Style, όπως είναι δύσκολο και για το 'Been All Around κομμάτι the World' του Puff Daddy. Αν σου αρέσει αυτό το κομμάτι, είναι λόγω της ροής του rapping του Puffy και του B.I.G., ή μήπως λόγω του ότι πάντα σου άρεσε το κιθαριστικό riff του 'Let's Dance'";

n5.gif (497 bytes)

Δε συμφωνείς; Γράψε το δικό σου

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured