To "Away with words" είναι το νέο, δεύτερο κατά σειρά CD του Jim Matheos, κιθαρίστα και βασικού συνθέτη των μεγάλων Fates Warning.

Οπως και στην πρώτη του δουλειά "First Impressions" έτσι και εδώ, ο Matheos μας οδηγεί σε πιο ήσυχες μουσικές διαδρομές όπου η κλασσική κιθάρα, το βιολί, το μπάσσο και τα τύμπανα γενούν απαλές και ονειρικές μελωδίες.

Τραγούδια άλλοτε σε ευχαριστα μελαγχολικούς και άλλοτε σε πιο εύθυμους τόνους, δείχνουν την μεγαλοφυία του συθέτη τους και οδηγούν τον ακροατή σε έναν κόσμο αγαλλίασης και ψυχικής ηρεμίας.

Και εδώ, όπως και στο "First Impressions" δεν υπάρχουν στίχοι. Είναι γεγονός πάντως πως τα τύμπανα κάνουν εδώ για πρώτη φορά την εμφάνισή τους και μάλιστα υπεύθυνος για αυτά δεν είναι άλλος από τον μέντορα του είδους Mark Zonder. Από εκεί και πέρα, μία άλλη διαφορά από το προηγούμενο CD είναι η ύπαρξη αρκετών εύθυμων μελωδιών ανάμεσα στις γκριζωπές εικόνες που δημιουργεί το μυαλό αλλά κυρίως η ψυχή αυτού του μεγάλου συνθέτη.

Το "Away with words" θα μπορούσε να παρομοιαστεί με έναν πανέμορφο πίνακα ζωγραφικής, όπου πίσω από τα γκρίζα σύννεφα ξεπροβάλλει ο λαμπερός ήλιος, φωτίζοντας ολόκληρο τον πίνακα με έναν μοναδικό τρόπο. Και κάπου εκεί στη γωνία κάνουν την εμφάνισή τους κάποιες πρωτότυπες country πινελιές (βλέπε "Tongue tied") που δένουν τέλεια με το υπόλοιπο σύνολο.

Και μην νομίσει κανείς ότι η πανέμορφη ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο απαλός ήχος της κιθάρας και του βιολιού "χάνει" από τα drums. Ο Zonder για άλλη μια φορά αποδεικνύεται άξιος των περιστάσεων, προσαρμόζοντας απόλυτα το εκπληκτικό παίξιμό του στο στυλ του "Away with words".

Και κάτι επίσης σημαντικό: Μην νομίζετε πως επειδή το "Away with words" παρουσιάζεται σε αυτή τη στήλη, έχει σχέση με το heavy metal. Και αν κάποιος ακούει αυστηρά heavy metal, κακώς που διαβάζει ακόμα αυτό το άρθρο.

To εν λόγω CD απευθύνεται πρώτ' απ' όλα σε όλους αυτούς που θέλουν την μουσική, εκτός των άλλων, και για να τους ηρεμεί, να τους συντροφεύει σε στιγμές ξεκούρασης. Και το "Away with words" πληρεί αυτές τις προϋποθέσεις. Θα αποτελέσει σε όσους το αποκτήσουν έναν καλό φίλο στις ευχάριστες
αλλά και στις δυσάρεστες στιγμές, έναν φίλο που δύσκολα ξεχνιέται. To "Away with words" θα μιλήσει κατευθείαν στην καρδιά σας. Φίλοι της μουσικής, μην στερήσετε από τον εαυτό σας το ταξίδι στον μαγευτικό κόσμο του.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured