Aκόμα μια μπάντα από αυτές που γεννήθηκαν για να "σώσουν" τη βρετανική σκηνή, ξεκίνησαν με ελπίδες, απόλαυσαν το hype, αλλά μάλλον βιάστηκαν να εκπληρώσουν την αποστολή τους. Και ως εκ τούτου περιμένει ο πέλεκυς από πάνω για το τελικό χτύπημα.

Οι Beta Band - για όσους δεν τους γνωρίζετε - είναι ένα σκωτσέζικο κουαρτέτο που τα τελευταία 2 χρόνια έχει καταφέρει να παρουσιάσει αρκετά νεωτεριστικά στοιχεία, από αυτά που προκαλούν ενθουσιασμό στους λάτρεις των ιδιαίτερων επιμίξεων. Δεν είναι εύκολο να κατατάξει κανείς τη μουσική τους. Αν επιχειρούσαμε κάτι τέτοιο θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε επίθετα όπως το hip hop, τη folk μουσική, τα blues, την ψυχεδέλεια των 60s, και πάλι να μην πέφταμε μέσα.

Πριν λίγους μήνες είχε μάλιστα κυκλοφορήσει το "The 3 Eps", μια συλλογή των 3 EPs που ηχογράφησε η μπάντα κατά τη διάρκεια του 97 και του 98 ("Champion Versions", "The Patty Patty Sound" και "Los Amigos Del Beta Bandidos"). Τα "The 3 Eps" (αν το δει κανείς συνολικά) και "The Beta Band" παρουσιάζουν αρκετά στοιχεία, πέρα από την ηχητική ομοιότητα. Το κυριότερο από αυτά είναι ότι είναι ψιλοάνισα, δείχνοντας ότι η μπάντα στη δεύτερη τουλάχιστον περίπτωση μάλλον θα έπρεπε να έχει προσέξει λίγο περισσότερο το υλικό της, μιας και δεν είχε περάσει δα και τόσος καιρός από το "The 3 Eps" που έγινε αφορμή για να τους γνωρίσουν οι περισσότεροι.

Λίγα πράγματα λοιπόν αξίζουν εδώ. Το ιδιότροπο folk του "Round the Bend", το Sly Stone-ικό "Smiling", ακόμα και το "The Hard One" που στηρίζεται στο "Total Eclipse of the Heart" της Bonnie Tyler είναι καλές στιγμές, αλλά όπως και ορισμένες εκ των στιγμών του "The Beta Band" σου αφήνει στα υπόλοιπα την αίσθηση του μισοτελειωμένου.

Βέβαια το υβρίδιο hip hop, country, blues, με αρκετά funk στοιχεία είναι και πάλι παρόν εδώ, οπότε αξίζει να δοκιμάσετε, έστω για τις 4-5 καλές στιγμές.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured