The Beta Band - The Beta Band

Κυκλοφορία
Αυγ-99
Βαθμολογία
5
Administrator
Administrator

Aκόμα μια μπάντα από αυτές που γεννήθηκαν για να "σώσουν" τη βρετανική σκηνή, ξεκίνησαν με ελπίδες, απόλαυσαν το hype, αλλά μάλλον βιάστηκαν να εκπληρώσουν την αποστολή τους. Και ως εκ τούτου περιμένει ο πέλεκυς από πάνω για το τελικό χτύπημα.

Οι Beta Band - για όσους δεν τους γνωρίζετε - είναι ένα σκωτσέζικο κουαρτέτο που τα τελευταία 2 χρόνια έχει καταφέρει να παρουσιάσει αρκετά νεωτεριστικά στοιχεία, από αυτά που προκαλούν ενθουσιασμό στους λάτρεις των ιδιαίτερων επιμίξεων. Δεν είναι εύκολο να κατατάξει κανείς τη μουσική τους. Αν επιχειρούσαμε κάτι τέτοιο θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε επίθετα όπως το hip hop, τη folk μουσική, τα blues, την ψυχεδέλεια των 60s, και πάλι να μην πέφταμε μέσα.

Πριν λίγους μήνες είχε μάλιστα κυκλοφορήσει το "The 3 Eps", μια συλλογή των 3 EPs που ηχογράφησε η μπάντα κατά τη διάρκεια του 97 και του 98 ("Champion Versions", "The Patty Patty Sound" και "Los Amigos Del Beta Bandidos"). Τα "The 3 Eps" (αν το δει κανείς συνολικά) και "The Beta Band" παρουσιάζουν αρκετά στοιχεία, πέρα από την ηχητική ομοιότητα. Το κυριότερο από αυτά είναι ότι είναι ψιλοάνισα, δείχνοντας ότι η μπάντα στη δεύτερη τουλάχιστον περίπτωση μάλλον θα έπρεπε να έχει προσέξει λίγο περισσότερο το υλικό της, μιας και δεν είχε περάσει δα και τόσος καιρός από το "The 3 Eps" που έγινε αφορμή για να τους γνωρίσουν οι περισσότεροι.

Λίγα πράγματα λοιπόν αξίζουν εδώ. Το ιδιότροπο folk του "Round the Bend", το Sly Stone-ικό "Smiling", ακόμα και το "The Hard One" που στηρίζεται στο "Total Eclipse of the Heart" της Bonnie Tyler είναι καλές στιγμές, αλλά όπως και ορισμένες εκ των στιγμών του "The Beta Band" σου αφήνει στα υπόλοιπα την αίσθηση του μισοτελειωμένου.

Βέβαια το υβρίδιο hip hop, country, blues, με αρκετά funk στοιχεία είναι και πάλι παρόν εδώ, οπότε αξίζει να δοκιμάσετε, έστω για τις 4-5 καλές στιγμές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μένεις συχνά με την εντύπωση ότι γίνεσαι μάρτυρας μιας συνύπαρξης χωρίς ώσμωση, παρά την αξία της
Κορυφώνοντας τη σειρά κυκλοφοριών που ξεκίνησε με το εκπληκτικό Kaputt (2011), ο Dan Bejar φτάνει
Πήραν στα σοβαρά το δεύτερο άλμπουμ τους, γύρισαν επιτυχώς τη γλώσσα από τα αγγλικά στα γερμανικά

FEATURED TODAY

Όντας φλεγματικός και βγάζοντας επιδεικτικά τη γλώσσα, ο μουσικός από το Σικάγο επικρίνει τον πόλεμο του George W. Bush στο Ιράκ έχοντας ως σταθερές του μια

Oι δημιουργοί που (ενωμένοι) αλλάζουν τη μουσική και τον κόσμο μας

Ξεκίνησαν πάνω στον «πυρετό» του nu metal, αλλά πλέον έχουν συμπληρώσει παραπάνω από 25 χρόνια πορείας, χαράζοντας τον δικό τους δρόμο στον αμερικάνικο ...

HOT STORIES

Ο Αθηναίος παραγωγός χαλάει κόσμο διεθνώς χάρη (και) στη συνεργασία του με τη Λένα Πλάτωνος
Και για τα 2 ονόματα, θα είναι ο πρώτος τους ερχομός στην Ελλάδα
Top
0
Shares
0
Shares
Στo avopolis.gr χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία του site και την καλύτερη εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την πλοήγησή σας στο site, αποδέχεστε τη χρήση των cookies και την πολιτική απορρήτου. More details…