Η συνδρομή του Prince Paul στην hip hop κοινότητα είναι αδιαμφισβήτητη. Παραγωγές και δημιουργικές συνεργασίες με τους De La Soul (στα πρώτα τους τρία albums), Gravediggaz και Stetsasonic, είναι καταθέσεις πολύ σημαντικότερες από αυτές των "κραχτών" του είδους. Για μιάμιση δεκαετία, ο Prince Paul έμεινε πίσω από τη σκηνή, σαν να μη ενδιαφέρεται για την αναγνώριση του έργου του.

Ηumor, αλήθεια και ελευθερία του μυαλού είναι μερικά από τα πράγματα στα οποία έδωσε μεγαλύτερη σημασία, από το πρώτο του album "Psychoanalysis" (ενός αρκετά φιλόδοξου ντεμπούτου), και φυσικά δεν λείπουν και από τη δεύτερη δισκογραφική του εμφάνιση, η οποία βασίζεται σε concept. H concept άποψη έχει πάντως το προηγούμενό της στις De La Soul μέρες του, και πιο συγκεκριμένα στο album "3 Feet High and Rising".

Εδώ πρόκειται κατά βάση για μια hip-hopera που αναπτύσσεται γύρω από 2 κολλητούς φίλους που πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα στους rap καριερισμούς και στις "ευκαιρίες" του εγκλήματος. Αν και το "A Prince Among Thieves" έχει ένα top guest list, το οποίο περιλαμβάνει τους De La Soul, Big Daddy Kane, Keith Murray, Chris Rock και Everlast, το album χτίζεται κύρια γύρω από δύο newcomers: Breeze (των Juggaknots) ως Tariq και Sha (των Horror City) ως True, οι οποίοι και αναλαμβάνουν τους δύο πρωταγωνιστικούς ρόλους που αναφέραμε.

Η καθηλωτική πλοκή, τα απαλά grooves, οι De La Soul στιγμές ("Steady Slobbin"), τα εκκεντρικά loops, αλλά και η επιστροφή του Big Daddy Kane με το all-time classic rap του "Macula's Theory", καθιστούν το "Α Prince Among Thieves" ένα από τα καλύτερα hip hop album της χρονιάς που διανύουμε (αν όχι το καλύτερο). Χωρίς ίχνος υπερβολης...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured