Gene - Revelations

Κυκλοφορία
Μαρ-99
Βαθμολογία
6
Administrator
Administrator

Η επιστροφή των Gene γίνεται με ένα album λιγότερο λουστραρισμένο από το Drown To The Deep End, με τα μέλη του να απαρνιούνται τον περφεξιονιστικό εαυτό τους και να στερούνται μεγαλομανιών στην παραγωγή (η ηχογράφηση του "Revelations" άλλωστε, τους πήρε άλλωστε τέσσερις μόνο εβδομάδες).

Oι Gene ξεπήδησαν πριν 5 χρόνια στην εποχή της πρώτης περιόδου των Oasis και των Blur, διαχωρίζοντας τη θέση τους από την Beatles λατρεία των ανταγωνιστών τους και προσανατολιζόμενοι στο ρομαντικό 80s -τότε εφηβικό- κοινό των Smiths. Πάνω κάτω την ίδια γραμμή κράτησαν στα δύο πρώτα album τους, ακολουθώντας μια ελαφρώς αποκλίνουσα πορεία στο νέο τους album στο λιγότερο εσωστρεφές "Revelations".

Αυτή τη φορά η ευφράδεια των στίχων του Martin Rossiter εμπλουτίζεται με όμορφες μορφοποιημένες κιθάρες, σαφείς ρυθμούς και τρομπέτες, όργανο και πιάνο.

Highlights, το πρώτο single "As Good As It Gets" με το μυαλό στους Jam και το τραγούδι του πότη "Fill her up" που είναι χτισμένο γύρω από ένα flamenco ρυθμό και δρασκελιές από τον Roddy Lorimer στην τρομπέτα.

Το "Stop" ένα αυθεντικό όσο και απλοικό ερωτικό τραγούδι, το οποίο στο προηγούμενο album θα ήταν γεμάτο περιττές grand ορχηστρικές ιδέες. Οι Gene δεν μπήκαν στον πειρασμό να βάλουν και πάλι τα πάντα στο ίδιο καλούπι, και εδώ αναδεικνύουν την ιδιαίτερη ομορφιά κάθε σύνθεσης, αφήνοντας την ακόμα και γυμνή όταν χρειάζεται. Το "Stop" στην προκειμένη περίπτωση είναι κοντά στις κλασικές παραγωγές της Motown!

To rocking "Mayday" (που φέρνει στο μυαλό το "Jean Genie" του David Bowie) και το "The British disease" (μαζί με το "As good as it gets") θα μπουν άνετα στο live ρεπερτόριό τους για τη γρήγορη και άμεση συνθετική δομή τους και τους κοφτερούς σαν μαχαίρι στίχους, δείγμα της νέας πορείας του group.

H αγνή υφή της μπαλλάντας "Angel", η μελωδική δύναμη του "The Looker" και το "You'll never walk again" που κλεινει το album, είναι επίσης από τις καλές στιγμές όχι μόνο του album, αλλά και της συνολικής δισκογραφικής παρουσίας των Gene.

Τα keyboards που εμπλουτίζουν τα κλασικά κιθαριστικά μοτίβα τους εξακολουθούν να παρίστανται, όμως οι ιδέες στον τομέα της ενορχήστωσης γίνονται περισσότερο ουσιαστικές, αν και συνθετικά η πρόοδος είναι ελάχιστη...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μένεις συχνά με την εντύπωση ότι γίνεσαι μάρτυρας μιας συνύπαρξης χωρίς ώσμωση, παρά την αξία της
Κορυφώνοντας τη σειρά κυκλοφοριών που ξεκίνησε με το εκπληκτικό Kaputt (2011), ο Dan Bejar φτάνει
Πήραν στα σοβαρά το δεύτερο άλμπουμ τους, γύρισαν επιτυχώς τη γλώσσα από τα αγγλικά στα γερμανικά

FEATURED TODAY

Όντας φλεγματικός και βγάζοντας επιδεικτικά τη γλώσσα, ο μουσικός από το Σικάγο επικρίνει τον πόλεμο του George W. Bush στο Ιράκ έχοντας ως σταθερές του μια

Oι δημιουργοί που (ενωμένοι) αλλάζουν τη μουσική και τον κόσμο μας

Ξεκίνησαν πάνω στον «πυρετό» του nu metal, αλλά πλέον έχουν συμπληρώσει παραπάνω από 25 χρόνια πορείας, χαράζοντας τον δικό τους δρόμο στον αμερικάνικο ...

HOT STORIES

Ο Αθηναίος παραγωγός χαλάει κόσμο διεθνώς χάρη (και) στη συνεργασία του με τη Λένα Πλάτωνος
Και για τα 2 ονόματα, θα είναι ο πρώτος τους ερχομός στην Ελλάδα
Top
0
Shares
0
Shares
Στo avopolis.gr χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία του site και την καλύτερη εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την πλοήγησή σας στο site, αποδέχεστε τη χρήση των cookies και την πολιτική απορρήτου. More details…