Απο τα πρωτα καλα album του 1999, ένα album που μας ερχεται απο την Νεουρκεζικη ανεξαρτητη "Tommy Boy". "The white boy is back" οπως μας λεει και ο Everlast ανοιγοντας τον δισκο του. Κατα βαση, προκειται για hip hop ηχο, εμπλουτισμενο με πολλα ακομα στοιχεια κυριως απο την αμερικανικη παραδοση.

Επειτα απο την "εξοδο" του απο τους House of Pain, o Everlast απεδειξε οτι αποτελει μια σημαντικη ξεχωριστη οντοτητα στο χαρτη της παγκοσμιας μουσικης κουλτουρας. Νομιζω οτι οι αποψεις λογικά δεν πρεπει να διιστανται: προσωπικα πάντως, θεωρω τον δισκο αυτον, καλλιτερο απο τις προηγούμενες δουλειες του συγκροτηματος. Oπως γραφει και στα credits του δισκου, το καθοριστικο αυτο βημα στην καριερα του, ηταν μια δυσκολη αποφαση. Δυσκολη και επιπονη. Δεν ειναι ευκολο να αφηνεις ενα γνωστο συγκροτημα επιλεγοντας μια μοναχικη διαδρομη. Αυτο δειχνει τουλαχιστον, μεγαλη αυτοπεποιθηση και αποφασιστικοτητα.

Πρωτο single ειναι το super hit "What it's like", must για τους κολλεγιακους ραδιοφωνικους σταθμους στις ΗΠΑ. Ο δισκος δεν εχει κυκλοφορησει ακομα στην Ελλαδα, αλλα το single βρισκεται ηδη στις προθηκες των δισκοπωλειων. Τον τελευταιο καιρο μάλιστα αρχιζουν και τον ανακαλυπτουν και τα βρετανικα εντυπα. Στο τραγουδι, "Εnds" υπαρχει το samplάκι απο το "C.r.e.a.m" των φοβερων και τρομερων WU TANG CLAN. Το "Ηot to death" συνδυαζει εξαιρετικα, τις σκληρες νοτες της κιθαρας του Everlast με τα scratches και τον βαρυ μεταλικο ηχο του bass του Nightrain Merlot. Αμεσως, επανερχεται με το "Painkillers", στα γνωστα rap μοτιβα, χρησιμοποιωντας ως συνηθως δυναμικο και καυστικο στιχο. Αντιθετα στο "7 years" η ενορχηστρωση ειναι σαφως πιο πλουσια, προσφεροντας funk εξωτικους ρυθμους και βαζοντας μια διαφορετικη πινελια στο συνολικο εργο, ενώ στο "Praise the Lord" ο Everlast οικειοποιείται πανέμορφα την Gang Star άποψη. Να σημειώσω εδώ, ότι τις θαυμασιες κιθαρες του δισκου, που δενουν απολυτα με τους υπολοιπους rap ηχους, τις παιζει ο ιδιος, ο Everlast.

Οπως ειπαμε και στην αρχη, το "whitey ford sings the blues", ειναι ενας πολυ καλος δισκος για το ξεκινημα της νεας χρονιας - τι ξεκινημα δηλαδη, που εχουμε μπει ηδη στον Μαρτιο. Συντομα, λογικα θα ερθει και εδω, οποτε μην διστασετε να τον αποκτησετε.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured