Η τέταρτη κυκλοφορία των άσσων της pop σύνθεσης, αν και δεν απέχει και πολύ από τις τρεις προηγούμενες, εντούτοις τους γράφει οριστικά στον επίσημο κατάλογο των μαστόρων των απλών μελωδιών.

Οι Collective Soul πλέον βρίσκουν τη χρυσή τομή ανάμεσα στο back-to-the-roots "Hints Allegations and Things Left Unsaid" ντεμπούτο τους στην Atlantic και στο ομώνυμο κιθαριστικό δεύτερο album. Με λίγα λόγια η pop ευφυία του Ed Roland και της παρέας του αναδεικνύεται και πάλι με καθαρές και απλές στη δομή τους συνθέσεις, αλλά από την άλλη δεν ανακόπτουν εύκολα τις ρίζες τους με τη modern rock άποψη, με απανωτά riffs, και στεγνά drum/bass backgrounds - με λόγο ύπαρξης.

Ξεχωρίζει το opening "Trembling for my beloved", όπου o Ed Roland περιγράφει τα συναισθήματά του λίγο πριν γίνει πατέρας, το mid tempo "Dandy Life", όπου o κιθαρίστας Ross αποπειράται να τραγουδήσει (επιτυχώς), το "Νo More, No Less", με την R&B αίσθηση, ενώ το album περιλαμβάνει και ένα hidden track ("She Said"), το όμορφο κομματάκι που υπηρχε σε άλλη, λιγότερο funky απ'ότι εδώ έκδοση, στο soundtrack του Scream 2.

Γενικά δεσπόζει η παρουσία αφθονων hooks, η γυαλιστερή παραγωγή, ο συνδυασμός όλων δυνατών στιγμών, mid tempo / pop ακροάσεων και κλασικών μπαλλαντών. Πιάνο, έγχορδα, ακόμα και 80s μεγαλομανίες συμπληρώνουν το πάζλ των κομψοτεχνημάτων του "Dosage".

Οι Collective Soul αποτελούν την ώριμη, lofi δύναμη, τα ετερόκλητα, αλλά και λιγότερο αναγνωρισμένα, ευωδιαστά άνθη της παγκόσμιας pop.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured