Ο Αθηναίος crooner και τραγουδοποιός Johnny Labelle αφού μας συστήθηκε μέσα από το ντεμπούτο άλμπουμ του Cold Fruit  το '19, και παρά το γεγονός ότι πρόλαβε να κυκλοφορήσει άλλον ένα δίσκο στη συνέχεια (XVIII)  προτού ξεσπάσει η πανδημία, δεν έχασε χρόνο, και από τα πρώτα κιόλας lockdown, αντλώντας όση ελπίδα κι αισιοδοξία μπορούσε ώστε να ξορκίσει πεισματικά το φόβο για το μέλλον και την αβεβαιότητα της περιόδου, ξεκίνησε να γράφει το τρίτο άλμπουμ του May Your Dreams Come True.

Παρά τις διαφορετικές αυτή τη φορά συνθήκες γραφής του άλμπουμ, ο Labelle παρέμεινε κατά κύριο λόγο πιστός στη μουσική ταυτότητα με την οποία των γνωρίσαμε μέσα από την μέχρι σήμερα πορεία του. Εξάλλου η βαθειά, βαρύτονη φωνή του φαντάζει ιδανική για αυτή την εκμοντερνισμένη εκδοχή ορχηστρικής pop των μέσων του προηγούμενου αιώνα. Και ενώ διατηρεί στη μουσική του τον λυρισμό και την ευαισθησία που χαρακτηρίζει το ιδίωμα, το διατηρεί φρέσκο δίνοντάς στη μουσική του πνοή κυρίως με αυτό που θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε ηλεκτρονική (κατά το μηχανική) υποστήριξη.

Στο May Your Dreams Come True συγκεκριμένα φαίνεται μάλιστα πως πραγματώνει αυτή την πρόθεση με διαφορετικό τρόπο και ύφος σε κάθε μια εκ των δύο πλευρών του δίσκου. Στο πρώτο μισό, με τη χρήση downtempo beats στα "Shadows" και "Your money's no good here", αλλά και dream pop στοιχεία/ενορχήστρωση στα "I've Been Losing" και "Head First". Στο δεύτερο μισό από την άλλη, είτε μένει πιο πιστός στην αυθεντική ορχηστρική pop, στα "Summer in the City" και "A New Hope", είτε τη συνδυάζει με ambient, στα "Traversing" και "Player Queen", το οποίο τελευταίο μάλιστα αποτελεί μελοποίηση στίχων του Yeats.

Σε οποιονδήποτε ακουγόταν καλή ιδέα να ανέθετε κανείς στους Γάλλους AIR να ηχογραφούσαν με τον Frank Sinatra στα φωνητικά soundtrack για τον original κινηματογραφικό Μάγο του Οζ, ο Johnny Labelle, στοχεύοντας σε αυτό ή όχι, προσφέρει μια γεύση πως θα ηχούσε τελικά κάτι τέτοιο. Αν επιδίωξή του ήταν η φυγή από την καθημερινότητα της πανδημίας προς ένα πιο ρομαντικό και πολύχρωμο κόσμο, φαίνεται πως τα έχει καταφέρει, και μάλλον η πύλη May Your Dreams Come True παραμένει (δυστυχώς, ό,τι κι αν λέει για τον τρόπο ζωής μας αυτό) επίκαιρη ακόμη κι όταν οι χειρότερες μέρες της πανδημίας ανήκουν στο παρελθόν.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured