Ο Γιάννης Βεσλεμές έγραψε τον νέο του δίσκο Εξορκισμός καβαλώντας το τεράστιο κύμα απόηχων των Χριστουγέννων που δημιουργήθηκε από τον ίδιο μετά απο ένα καλοφτιαγμενο σχέδιο στο μυαλό του. Σαν να έπεσε βαριεστημάρα στην Ελλάδα του 2022, σαν να έσβησαν όλα τα φώτα στην πόλη, σαν να εξαφανίστηκαν όλοι μέχρι που ένα μικρό φως εμφανίστηκε δειλά δειλά στο πουθενά, στους βρεγμένους άδειους δρόμους που γυρίστηκε η Πρωινή Περίπολος του Νικολαΐδη. Και όλο αυτό το καταλαβαίνεις απο το πρώτο λεπτό του ''Οι Μάγοι της Λεωφόρου Κηφισίας'' που θαρρείς ότι κάπου το έχεις ακούσει σε σκηνή του Tim Burton αλλά με xtra 80s synth bass.

Μέσες άκρες ας παραδεχτούμε ότι η μουσική του Βεσλεμέ μπορεί να πατάει πολλές φορές σε «περπατημένες» old-school μεθόδους παραγωγής (που προσωπικά δεν θεωρώ διόλου κακό) αλλά η όλη αίσθηση που μεταφέρει στον ακροατή είναι μοναδική. Εδώ μετράει καταρχάς όλο το απόκοσμο back noise και τα αμέτρητα κανάλια που μεταδίδουν χάος σε κάθε του track. Έπειτα πρέπει να υπολογίσουμε την εξαιρετική του ιδέα να τραγουδάει, αυτή η εξαιρετική χροιά και τον τρόπο του να μπαινοβγαίνει πάνω στην στοιχειωμένη μουσική του. Τέλος μην ξεχάσουμε τους τίτλους των τραγουδιών που είναι εξαιρετικοί. Συνεχίζοντας τις απανωτές ακροάσεις θα μείνω να διανυκτερεύσω στο αγαπημένο μου "Το κουκλι του Σατανά" αφού γνωρίσω τον "Μινώταυρο" ξανά. Απο τα εξώφυλλα μέχρι την ραχοκοκαλιά όλα μαρτυρούν ότι ο Βεσλεμές βρίσκεται σε νάρκωση ή μάλλον σε ένα μεγάλο όνειρο σχεδιάζοντας τα επόμενα του βήματα. Αυτά που πάντα θα παραπέμπουν στον κινηματογράφο και την μουσική Ελλήνων αγαπημένων του δημιουργών και αυτά που θα θυμίζουν την καλή πλευρά της σκεπτόμενης χώρας μας.

Ο σκηνοθέτης της Νορβηγίας είναι τρομακτικά παραγωγικός με ένα κάρο καλαίσθητες κυκλοφορίες τα τελευταία 3 χρόνια κι άλλες τόσες στα σκαριά. Και μετά φτάνουμε στην ψηφιακη ρούμπα "Μάρμαρα" που είναι πιο επίκαιρη απο ποτέ ακούγοντας τον να μπαίνει στο σώμα του Σαββόπουλου. Ενώ η δεύτερη πιο δυνατή στιγμή του δίσκου μοιραία είναι το "Ζωντανοί χωρίς Kύτταρο". παράφραση από το "Ζωντανοί στο Κύτταρο" του Πούλικα και του πρίγκιπα Παύλου με το acid να χτυπάει ταβάνια και να σε «στέλνει». Μπερδεμένα, γλυκά, ρεαλιστικά. ο νέος δίσκος του Βεσλεμέ ήρθε για να είναι στις καλύτερες στιγμές του 2023. Ένας παραπάνω δίσκος ποιότητος απο την Πατρινή Veego Records σε glossy packaging και βαρύ βινύλιο. Η Ελλάδα του 1970 και του 1980 στα καλύτερα της.

Μόλις μπήκε το τελευταίο "Με χημεία το 93" και όλα τακτοποιούνται στην θέση τους. Το bleep κάθε δευτερόλεπτο θα σε προσγειώσει ευχάριστα και τα bpm του θα σε πείσουν να βάλεις απο την αρχή την βελόνα.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured