Όταν κρυώνεις και χρειάζεσαι μια πηγή θερμότητας, όταν νιώθεις μοναξιά και θέλεις έναν φίλο, όταν κλείνεις τα μάτια και έχεις ανάγκη ήχους που δημιουργούν εικόνες για να μην βλέπεις το λευκό του θανάτου, όταν θέλεις να ανανεώσεις την πίστη σου στην συναισθηματική δημιουργία από αληθινούς ανθρώπους τότε το Neapoly  μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμο και απόλυτα αποτελεσματικό. Όσοι έχουν ζήσει, λειτουργήσει, αισθανθεί, αγαπήσει και πονέσει μέσα στο ηλεκτρονικό ηχητικό σύμπαν, θα βρουν εδώ μια ωραία ιστορία που θα τους θυμίζει πολλά αλλά δεν θα αντιγράφει τίποτα, που θα δοξάζει το παρελθόν χωρίς ούτε να το θεοποιεί ούτε να το υπονομεύει. Ένα κομψό ποπ άλμπουμ, φτιαγμένο από τα πιo απλά και όμορφα υλικά της διαχρονικής electronica. 

 

Καθώς ο δίσκος ρέει και τα τοπία αλλάζουν, έχεις την αίσθηση ότι συνταξιδεύεις με τους Tangerine Dream και τους Kraftwerk, με τον Brian Eno και τον Cage, με τους Cluster και τον Vangelis, αλλά με τον τρόπο, τα συναισθήματα και την ανθρωπιά αυτών των δύο δημιουργών που είναι πραγματικοί καλλιτέχνες, είναι ονειροπόλοι, έχουν αισθητική, σεβασμό και είναι πιά αρκούντως ώριμοι για όμορφα πράγματα. Αναλογικά συνθεσάιζερ, sequencers, χειροποίητες επεξεργασίες, ρομαντικές σκέψεις, ασπρόμαυρες εικόνες σαν τις φωτογραφίες που τραβάει ο Κ. Βητα και φιλμάκια με φυσικά τοπία που "πειράζει" ο Nikko Patrelakis, ένα ηλεκτρονικό σύμπαν που το ξέρεις, το έχεις ζήσει, το έχεις δει να γεννιέται και τώρα ίσως και να τρεμοπαίζει αλλά θα είναι πάντα εκεί, ένα αστέρι στον ουρανό των ήχων και πάντα θα υπάρχουν άτομα σαν τον Κωνσταντίνο και τον Νίκο που θα το κοιτάνε, θα συνομιλούν μαζί του, θα το ξαναπλάθουν και θα του δίνουν μια απαλή σπρωξιά για να έρθει πάλι στο προσκήνιο με τον πιo ωραίο και ανθρώπινο τρόπο.

 

 

neapoly.bandcamp.com

 

Η  κυκλοφορία  του  Neapoly  πραγματοποιείται  από  τους  δύο  μουσικούς  ανεξάρτητα ψηφιακά μέσω του Bandcamp. Μέσα  στο  2022  το  Neapoly θα  κυκλοφορήσει και σε φυσικά format, περιορισμένο αριθμό cd και βινυλίων

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured