Το νέο εγχείρημα του πολυπράγμων Γιώργου ΚοντραφούρηDeep South μας συστήθηκε από την πρόσφατη συλλογή της PuzzleMusik  Διάφοροι Καλλιτέχνες – 15, πιστής στον ελληνικό jazz κόσμο. Λίγα και καλά θα πρέπει να είναι πάντα τα λόγια μας για έναν από τους πιο συγκεντρωμένους στον σκοπό τους μουσικούς, όπως ο Κοντραφούρης που επί σειρά ετών παραδίδει  αξιόλογη μουσική από την jazz μέχρι τα αγαπημένα του blues.

 

Το Deep South όπως μαρτυρά και το όνομα του, είναι ένας δίσκος με δυνατή ματιά στον Νότο, χωρίς αυτό να αποκλείει κι άλλα μουσικά ακούσματα μέσα σε αυτό, αφού ξεκινάει με piano trio συνθέσεις και modal jazz αισθητική και καταλήγει σε blues ήχο. Γεγονός είναι ότι μετά το The Passing, το τρίο (Γιώργος Κοντραφούρης (πλήκτρα), Κίμων Καρούτζος (μπάσο) και Jason Wastor (ντραμς) επιστρέφουν με έναν καλοστημένο δίσκο εξερευνώντας με διαφορετικό τρόπο την αμερικάνικη μουσική -σε συνεργασία με τον αξιόλογο κιθαρίστα Μπάμπη Τυρόπουλο και στα 6 κομμάτια που απαρτίζουν το Deep South.

 

Δυνατές στιγμές το εναρκτήριο ''In the present'' από την τριλογία των πρώτων tracks του δίσκου, η εξαιρετική διασκευή στο ''Έλσα σε φοβάμαι'' του Διονύση Σαββόπουλου και το ομώνυμο ''Deep South''. Ο δίσκος κυκλοφόρησε επίσημα την Πρωταπριλιά - και δεν είναι ψέμα - απ;o την PuzzleMusik.

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured