«Έδυσε το φεγγάρι... Είναι μεσάνυχτα. Εποχή, ώρα, νιότη παρέρχονται. Κι εγώ κοιμάμαι μόνη». 

Αιώνες και αιώνες μετά τη σύλληψή της, η σαπφική Σελήνη μοιάζει να εμπνέει ακόμα σκοτεινό λυρισμό (άμεσα ή εντελώς έμμεσα) σε όλους όσους είναι διατεθειμένοι να στήσουν αυτί και να εκτεθούν στις ψυχρές ριπές τις οποίες στέλνει από τα βάθη του χρόνου. Και οι καλλιτέχνες που έχει στο οπλοστάσιό της η Nutty Wombat Records, μάλλον είναι. Εκούσια ή ακούσια.

Θετικά υπεύθυνη για μερικές από τις καλύτερες συλλογές που έχει δει η ελληνική μουσική παραγωγή τα τελευταία χρόνια, η Nutty Wombat δικαιώνει τις ελπίδες μας με το Σελάνα. Και έχει κάθε λόγο να περηφανεύεται για το καινούριο της αυτό compilation, καθώς μαζεύει εδώ τη γυναικεία αφρόκρεμα της electronica, που λίγοι ακούν και ακόμα λιγότεροι είναι σε θέση να εκτιμήσουν.

Δέκα δημιουργικά tracks, λοιπόν, από δέκα Ελληνίδες και Κύπριες παραγωγούς, σε μία ακόμα επιεικώς αξιόλογη σπουδή στην κάθε λογής ηλεκτρονική υφολογία. Δέκα ξεχωριστές ιστορίες, δέκα μικρά scores σ' ένα μεγάλο, εναλλακτικό sοundtrack· φαντασιακά ιδανικό για ένα roadtrip ανάμεσα σε κρατήρες, προς την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Marcel Dune, Spivak, VenusVolcanism, Yorgia Karidi και Love Beverly είναι μερικά μόνο από τα ονόματα που συνεισφέρουν το λιθαράκι τους στη νέα κυκλοφορία της Nutty Wombat.  Άχρονη house, ατμοσφαιρική IDM, αναμνήσεις techno διαταραχών και γενναίες δόσεις από τα απόκοσμα φωνητικά στα οποία αρέσκονται τα ηλεκτρονικά πειράματα: αυτά είναι τα βασικά συστατικά της Σελάνα, η οποία ανατέλλει κάτω από το εντυπωσιακό artwork της Νότας Λαδά και μέσα από το αψεγάδιαστο mastering του Νίκου Χαλδούπη. Οι αιχμές και η ποικιλία συγκινήσεων που ξεχώριζαν στις προηγούμενες συλλογές της ετικέτας υποχωρούν εδώ χάριν μιας σφιχτότερης κεντρικής δομής, που εκπληρώνει τον σκοπό της εικονοποιίας της και συστήνει στον ακροατή τουλάχιστον μισή ντουζίνα ονόματα και ερεθίσματα, που δύσκολα θα τα είχε πάρει διαφορετικά το αυτί του.

Μία ακόμα εξαιρετική δουλειά, λοιπόν, από ένα θαυμάσιο ντόπιο label, το οποίο αξίζει ν’ ανακαλυφθεί από οποιονδήποτε βαριέται εύκολα και βρίσκεται σε συνεχή μουσική αναζήτηση. Το Nutty Wombat πείραμα έχει πετύχει κι εμείς γινόμαστε ευτυχείς μάρτυρες των τακτικών εφαρμογών του.

{youtube}I6vYUIMsXhE{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured