«It’s as though there was something way off beyond that no one even knows about yet».

Aυτό το sample στιχουργικού μανιφέστου σφυρίζει τον απόπλου στο νέο ταξίδι στο οποίο μας καλεί ο Moderator με την τελευταία του κυκλοφορία στην εγχώρια ετικέτα-ευχάριστη έκπληξη της Melting Records. Εκείνη τη διέξοδο που δεν έχουμε σκεφτεί μας καλεί να ψάξουμε μαζί ο δραστήριος και καλλιτεχνικά εξωστρεφής Αθηναίος παραγωγός, σε μια 45άλεπτη περιήγηση στα αυλάκια του τιρκουάζ βινυλίου του Sinner’s Syndrome και σε νοερά κινηματογραφικά σετ ταινιών που δεν έχουν γυριστεί ακόμα.

Στη γνώριμη downtempo παλέτα του, ο Moderator εξελίσσει τα cinematic beats του αγγίζοντας εντυπωσιακά επίπεδα τεχνικής, τα οποία αξίζουν και με το παραπάνω τη διεθνή προσοχή που απολαμβάνει τελευταία. Παράλληλα, αποδεικνύεται μεγάλος μαέστρος στο trip hop storytelling· στιβαρές αφηγηματικές γραμμές, θαυμάσια ισορροπία spoken word και μελωδικών θεμάτων, ευφυείς λεπτομέρειες πνευστών πνιγμένων στο συναίσθημα και κεντημένες ενσωματώσεις σοφά διαλεγμένων samples, συνθέτουν έναν δίσκο ιδανικό τόσο για ακρόαση δωματίου ένα βροχερό απομεσήμερο φθινοπώρου (ή αμφίθυμου καλοκαιριού), όσο και για ένα σκονισμένο road trip στο πουθενά της ελληνικής επαρχίας (ή των αμερικανικών ερήμων).

Από τη bluesy κιθαριστική εισαγωγή, που προκαλεί μια έκρηξη μελαγχολίας, και με τα "Cat’s Eyes", "Burning Bridges" και "Sweet Curse" –το οποίο θα μπορούσε άνετα να επενδύσει ένα μικρού μήκους φιλμ για έναν απαγορευμένο έρωτα με φόντο τις φυτείες του αμερικανικού Νότου– το Sinner’s Syndrome κυλάει αβίαστα, χωρίς να το βαρεθείς στιγμή. Οι δύο πιο δυναμικές στιγμές του, που «τσιμπάνε» λίγο ρυθμικά και κλείνουν το μάτι τσαχπίνικα στον ακροατή, είναι το rock ‘n’ roll έμπνευσης "My Witch" και το νεοχιτσκοκικό παραμύθι του "The Scene Οf The Crime", το οποίο έχει ήδη ξεχωρίσει και ραδιοφωνικά λόγω των πιασάρικων, vintage αναφορών του, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι στερείται ποιότητας. Τουναντίον, πρόκειται για ένα άρτιο soul beats χιτ, κομμένο και ραμμένο για τα πρώτα/δεύτερα ποτά σε πολλές από τις ωραιότερες αθηναϊκές μπάρες.

Κάπως έτσι, ο Moderator φαίνεται να είναι και να παραμένει στα καλύτερά του με το Sinner's Syndrome, δίνοντας ρεσιτάλ στον δύσκολο και παρεξηγημένο συνδυασμό εύληπτου και ποιότητας. Χαϊδεύει απαλά τα μουσικά αισθητήρια, δεν κουράζει και «ταξιδεύει», όπως λέει το κλισέ. Τι άλλο να ζητήσεις;

{youtube}HPXvjH3SRqs{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured