Από το εγχώριο heavy rock πανηγύρι, που κρατά πια για πάνω από μια δεκαετία, δεν θα μπορούσε να λέιψει ο Νότος. Ράθυμος, ζόρικος και μάγκας, έρχεται σήμερα να αποδείξει ότι η σκηνή, αν και ώριμη πια, έχει πολλά ακόμα να πει.

Αυτά βέβαια τα γνήσια τέκνα του Νότου, οι Cockblockers από την Καλαμάτα, το παίδεψαν λίγο παραπάνω, μιας και το ντεμπούτο τους κυοφορούταν για 7 χρόνια. Ωστόσο το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό και τουλάχιστον επιβεβαιώνει την καλή τους φήμη, που είχε χτιστεί στο μεσοδιάστημα επί σκηνής.

Μουσικά οι Cockblockers ενσωματώνουν πολλές από τις γνωστές επιρροές του stoner/heavy rock. Ο τρόπος όμως που το κάνουν είναι δημιουργικός, μιας και τις αναπαράγουν κάτω από την προσωπική τους οπτική. Και, το κυριότερο, τις μπολιάζουν με την αισθητική τους, ώστε να καταλήξουν σε ένα ολοκληρωμένο και άκρως επαγγελματικό αποτέλεσμα. Τραγούδια-δυναμίτες σαν το “Enemies” και το “Ichi” θα έστεκαν έτσι στη δισκογραφία των πιο πετυχημένων συγκροτημάτων της σκηνής· ταυτόχρονα, radio-friendly άσματα σαν το “Be Μy Valentine”και το “For Τhe loss” θα ήταν ασφαλώς ζητούμενο για κάποιες από αυτές. Ικανή πάντως αποδεικνύεται η μπάντα και στις στιγμές που οι ταχύτητες πέφτουν και τα ηχοχρώματα σκουραίνουν, με αποκορύφωμα το πανέμορφο “Sour”.

Υπάρχουν ακόμα δύο σημεία που αξίζουν αναφοράς σε αυτό το δισκογραφικό ντεμπούτο, γιατί η συνεισφορά τους στο τελικό αποτέλεσμα κρίνεται σημαντική. Το ένα είναι η αψεγάδιαστη παραγωγή, στην οποία έχει συμβάλλει ο πολυπράγμων Steve Lado –μεταξύ άλλων και κιθαρίστας των Tardive Dyskinesia. Το άλλο είναι η συνεργασία του γκρουπ με τον comic artist Alec Webb, η οποία γέννησε το καταπληκτικό εξώφυλλο του δίσκου, με την αντεστραμμένη οπτική πάνω στη γνωστή απεικόνιση του Άγιου Γεώργιου και του δράκου.    

Πάνω και πέρα από όλα, ο δίσκος σου χαρίζει 46 λεπτά τιγκαρισμένα από γνήσιο ροκ συναίσθημα και στιγμές ενέσιμης διασκέδασης από ατσάλι και αλκοοόλ. 46 λεπτά, που με τα παρελκόμενα της περιοχής, μπορεί και να φτάνουν για να πεις τον Νέδοντα, παραπόταμο του Μισσισιπή.  

{youtube}dyBEHyyJF1I{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured