Οι λύκοι βγαίνουν παγανιά και οι Planet Of Zeus ορκίζονται πίστη στην αγέλη με τη διακήρυξη here comes the wolfpack. Τα πράγματα στον νέο τους δίσκο ξεκινούν λαμπρά: όλα είναι στη θέση τους για μια μπάντα της οποίας ο ογκώδης, στακάτος ήχος δεν θυμίζει σε τίποτα το αναπαλαιωμένο metal που το ξεπέρασε η ίδια του η εποχή. Είναι φανερό ότι έχουμε να κάνουμε με συγκρότημα που διαθέτει υψηλό δείκτη νοημοσύνης και που στον 4ο δίσκο του έχει καβαλήσει το knack του και βρίσκεται στο απόγειό του.

Οι Planet Of Zeus γράφουν με εφευρετικότητα μουσική για να χορευτεί σε μια πύρινη πίστα-κολαστήριο, φτιαγμένη από χαλκό και με διακόσμηση σε αποσύνθεση. Μπορούν έτσι να δημιουργούν πεδία ταύτισης ακόμα και για ακροατές που δεν ορκίζονται στο βαρύ μέταλλο, καθώς η δομή κάθε τραγουδιού υπακούει σε δουλεμένη ανάπτυξη.

Το βρώμικο καλωσόρισμα του "Loyal To The Pack" διαδέχεται το "Devil Calls My Name", κομμάτι που θα έκανε τον David Grohl να μειδιάσει με ευχαρίστηση. Κατόπιν, από τα περιπετειώδη κιθαριστικά ξεσπάσματα του "Them Nights" και το περιπαικτικό grunge του "Little Deceiver", μέχρι και τις αναθυμιάσεις των Lynyrd Skynyrd και του Neil Young στα “Your Love Makes Me Wanna Hurt Myself” και “Retreat”, το συγκρότημα καταφέρνει να πείσει πως δεν στοχεύει να προκαλέσει απλώς άγονο headbanging σε νεανίες που ακόμα δεν μπορούν να διαχειριστούν την αδρεναλίνη τους. Αντιθέτως, γκουβάρουν με στυλ και αέρα νικητή, φτιάχνοντας στιγμιότυπα με επικές διαστάσεις, όπως π.χ. το “White Shroud”.

To Loyal To The Pack είναι άλμπουμ γενναιόδωρο, χορταστικό και περιέχει τις μέχρι στιγμής πιο ολοκληρωμένες και διαυγείς ιδέες ενός συγκροτήματος που παίζει με το θειάφι και με τον χαλκό εκεί όπου οι ομοϊδεάτες του βλέπουν μονοδιάστατη μαυρίλα. Εκεί δηλαδή όπου άλλοι κραυγάζουν άναρθρα, οι Planet Of Zeus δίνουν σχήμα και groove στη βρωμιά: τιθασεύουν με μαεστρία τον κιθαριστικό θόρυβο, έχοντας σαν βάση ένα τεχνολογικά άρτιο, μεταλλικό πανωφόρι.

Αφεθείτε λοιπόν χωρίς αναστολές στις παχύρρευστες κιθάρες του Loyal To The Pack. Προσωπικά, με έκαναν να θέλω να δηλώσω πίστη και να ανήκω στη συμμορία των λύκων. Μια χαρά.

{youtube}u1qWl0Rkm-U{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured