Ενάμισης χρόνος (περίπου) πέρασε από την κυκλοφορία της προηγούμενης δουλειάς των Semen Of The Sun –το υπέροχο TheWalk– και το ThosePills φαίνεται να βλέπει το φως της ημέρας στην κατάλληλη εποχή. Βλέπετε, οι ηλιοκαμένες μελωδίες και τα κιθαριστικά ακόρντα του δεν θα μπορούσαν να βρουν καλύτερο τοπίο να ντύσουν από τις ηλιόλουστες μέρες που έρχονται με ταχείς ρυθμούς. Το αθηναϊκό τρίο φαίνεται λοιπόν να βρήκε το κέντρο του στόχου με το νέο του «βελάκι», καταφέρνοντας και πάλι να παραδώσει ένα ηλεκτρισμένο soundtrack της καθημερινότητάς μας.

Όταν ένα συγκρότημα κάνει φανερές τις επιρροές του στον ήχο των δικών του κομματιών, υπάρχουν δύο δρόμοι που μπορούν ν' ακολουθηθούν. Ο πρώτος είναι εκείνος του υπερθαυμασμού των προτύπων –σε σημείο εν ψυχρώ (απο)μίμησης· ο δεύτερος είναι αυτός που παίρνουν οι Semen Of The Sun: η γόνιμη δηλαδή ενσωμάτωση των εφηβικών ηρώων, ώστε οι συνθέσεις να θυμίζουν μεν παλαιότερες εποχές, αλλά το τελικό αποτέλεσμα να προκύπτει φρέσκο και δημιουργικό.

Δεν είναι ας πούμε μυστικό πως ακούγοντας το ThosePills θα συναντήσετε τόσο τους Queens Of The Stone Age και τους Alice In Chains, όσο τους Fu Manchu και τους Hellacopters. Η λίστα μπορεί να μη σταματάει στα παραπάνω ονόματα, όμως σημασία έχει ότι το εγχώριο συγκρότημα δεν αφήνει ποτέ τον ακροατή να αφορήσει τα τραγούδια του ως απλή φωτοκόπια των προαναφερθέντων σχημάτων: τα χρησιμοποιεί μονάχα σαν αφετηρία και σαν αφορμή για την επίτευξη μιας ξέχωρης, προσωπικής ταυτότητας. Έτσι, η μπάντα –με απόλυτη επίγνωση των δυνατοτήτων της και των δυνατών της σημείων– προσφέρει έναν δίσκο αυτόφωτο παρά τις εμφανείς αναφορές του, με στιβαρές συνθέσεις και με αίσθηση του μέτρου.

Ακόμα λοιπόν κι αν δεν φτάνει κατά τη γνώμη μου στο επίπεδο του TheWalk, το ThosePills είναι ένα ακόμα αξιόλογο άλμπουμ από πλευράς Semen Of The Sun, ικανό να συναγωνιστεί στα ίσια ανάλογες δουλειές του εξωτερικού. Μου κίνησε μάλιστα το ενδιαφέρον για να πάω να τους παρακολουθήσω σε λίγες μέρες στο An Club, την Πέμπτη στις 8 του μήνα. Άλλωστε ας μη γελιόμαστε: τραγούδια σαν κι αυτά έχουν γραφτεί για να ακούγονται ζωντανά.

{youtube}9cnNzeQbGxU {/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured